Gratis verzending en retour vanaf €99,-
Posted in: Mensen

Amsterdam, Onze Gezamenlijke Vriend

Amsterdam, Our Mutual Friend
Wat Ons BindtZes vrienden die hun passie voor creatieve expressie kanaliseren via hun collectief: dat is Around Twelve Productions. Gelijkgestemde geesten, met elkaar verbonden door één stad: Amsterdam. Een band, zo sterk dat ze hun woonplaats als zevende vriend beschouwen.
Creative Attraction

Het draait bij Around Twelve om de nauwgezette aandacht voor detail, die te danken is aan de achtergrond van de teamleden in de kunsthoek, fotografie en videografie. Daarnaast sluit hun interpretatie van de look, feel en technologie uit vervlogen jaren naadloos aan bij hun neus voor creatieve zelfexpressie en ons REV’IT! motto: Inspire to Ride.

Net als de min of meer natuurlijke samensmelting van zes gasten die verzot zijn op motoren, storytelling en alles daartussenin, berust ook de betrokkenheid van Around Twelve bij de REV’IT! Heritage Collection bijna volledig op een toevalstreffer. Die link is te danken aan het gemeenschappelijke gedachtengoed het leven vooral niet al te serieus te nemen en een gedeeld begrip van de kracht die schuilgaat in de vrijheid van expressie, midden in het stadshart.

BAUKE BAKKERBauke heeft nogal de neiging vaker op zijn handen dan op zijn voeten te lopen. Niet alleen is hij een uit de kluiten gewassen surf dude, ook gaat hij door het leven als handige dronepiloot en hopeloze romanticus.
RUBEN DUIPMANSRuben is strategisch fotograaf en videograaf. Hij en zijn Blackmagic hebben een getraind oog voor details wanneer ze onderweg zijn over smalle bergwegen.
Oude en Nieuwe Vrienden

Hoewel ze elkaar pas 13 jaar geleden troffen, is de chemie tussen deze jonge zesling en hun 800 jaar oude wederzijdse vriend onmiskenbaar. Niettemin vermoeden ze dat hun vriendschap nooit tot stand was gekomen zonder de lange, rijke stadsgeschiedenis en de daaruit voortvloeiende gastvrijheid die de Nederlandse hoofdstad ademt. Voor hun is de stad hun vriend, een levend iets.

Iedere straat in Amsterdam belichaamt een onderscheidende structuur, identiteit, karakter. Elke straat of weg roept een andere emotie op dan de daarop volgende. Wanneer je door de unieke, als een vingerafdruk ontworpen lay-out rijdt, voel je het zadel de vertaalslag maken tussen de vering enerzijds en de klinkers, kinderkopjes of asfalt onder de banden anderzijds.

Nooit Alleen in Amsterdam

Je bent nooit alleen, want hij biedt onderdak aan zoveel méér gasten. En ook al heb je soms het gevoel solo te motorrijden, wanneer alle gasten slapen, dan vind je altijd manieren om zijn sterke aanwezigheid te voelen. Het kabaal en de geluiden die weerkaatsen van de tunnelmuren geven je het gevoel zij aan zij met een grotere kracht te rijden, alsof je meegenomen bent voor een motorrit tezamen.

Amsterdam geeft een onovertroffen vrijheidsidee en blijft op creatief vlak inspireren. Hij is altijd gul genoeg om ons een klassiek, esthetisch verantwoord, voor ieder gebruik denkbaar decor te bieden voor onze creaties. Soms speelt de stad de hoofdrol, andere keren is hij nederig genoeg om als bijkomstigheid te fungeren wanneer dat nodig is.

‘Hij geeft een onovertroffen vrijheidsidee en blijft op creatief vlak inspireren.'
De Complexiteit van een Familieband

Maar net als in iedere relatie, bestaat er geen Yin zonder Yang. Tegenover de overvloed aan positieve punten staan momenten waarop de stad helemaal niet prettig is om in rond te hangen. Hij kan nukkig zijn, koud, stressvol en vermoeiend. Een paar vrienden overwogen zelfs te verkassen. Maar dan is een tijdje vertoeven op een andere plek voldoende om de stormachtige periode te overwinnen. ‘Wanneer we elkaar weer treffen na een korte periode of lange vakantie, dan neemt hij ons direct weer mee naar de goeie ouwe tijd, waardoor we ons opnieuw helemaal thuis voelen.’ Zeggen ze.

Amsterdam geeft een onovertroffen vrijheidsidee en blijft op creatief vlak inspireren. Hij is altijd gul genoeg om ons een klassiek, esthetisch verantwoord, voor ieder gebruik denkbaar decor te bieden voor onze creaties. Soms speelt de stad de hoofdrol, andere keren is hij nederig genoeg om als bijkomstigheid te fungeren wanneer dat nodig is.

BART VAN MAANENBart heeft een neus voor de verfijnde dingen in het leven. Niet alleen is hij een wereldwijd vermaard model, ook kent hij zijn weg als producer en partnerships in alle soorten en maten.
TEDDY JANSENTeddy is de avontuurlijke buurjongen. Behalve als strategisch denker, werkt hij ook als ondernemer en heeft hij ogen en haar om een moord voor te doen.
In het Krijt

‘In alle redelijkheid staan we in het krijt bij onze gemeenschappelijke vriend. We zijn hem veel verschuldigd.

We zijn hem dankbaar voor zijn gastvrijheid, waardoor we vrijelijk kunnen bewegen tussen zijn muren.
We zijn hem dankbaar voor de rijke geschiedenis, zodat we een blik kunnen werpen op al het voorgaande.
We zijn hem dankbaar voor ons levensverhaal, door de hulp die hij ons heeft gegeven te worden wie we nu zijn.

We zijn hem voor nog veel meer dankbaar, maar bovenal voor onze vriendschap.
Want uiteindelijk is hij het geweest die ons allen heeft samengebracht.’

TOMMIE KUIPERGeboren verbinder. Heeft een ‘born too late’ tatoeage en werkt momenteel in de filmindustrie. Werkt met een oude Leica en Canon.
MILAN GOLDBACHPowered by pure adrenaline: Milan doet de meest uiteenlopende art direction met een eindeloze creatieve power, vooral ’s nachts. Wijn is zijn brandstof.
Echt Klassiekers, Geen Compromissen.

Echte klassieke designs, geselecteerd door deze zes vrienden van Around Twelve. Ze showen ons de Heritage Collection tegen de achtergrond van hun geliefde stad.