Gratis verzending en retour vanaf €99,-
Posted in: Samenwerkingen

Twee Nieuwe Rijdsters in het REV’IT! Women’s Adventure Team

Women’s Adventure Motorcycle Team | Meet two new additions to our team.

Nieuwe Gezichten

Leer ze kennen, de twee nieuwe leden van ons almaar groeiende team van vrouwelijke motoravonturiers.
Avontuurlijke Vrouwen

Maak kennis met Odessa Winter en Golnoosh Namazi, de twee nieuwe leden in de avontuurlijke vrouwengroep. Met hun komst groeit de club uit tot het grootste Women’s Adventure Team sinds de oprichting in 2017.

En we verleggen onze grenzen! Voor het eerst hebben we een lid uit Canada in onze gelederen. Dit voegt een internationaal element toe aan dit team van vrouwelijke pioniers dat de weg en paden vrijmaakt voor iedereen die graag buiten de gebaande paden rijdt en daarmee een aangename extra invulling wil geven aan hun tweewielige bestaan.

Gedachtengoed van het Team

De doelstelling van het REV’IT! Women’s Adventure Team? Extra aandacht schenken aan de bijdragen die vrouwen leveren in het avontuurlijke motorsegment. De teamleden en hun ambities hebben daarbij altijd gefungeerd als verlengstuk van REV’IT!’s missie: inspireren te rijden. Met het geven van waardevolle feedback over hun in de praktijk geteste motorkleding, speelt het team bovendien een cruciale rol in de doorontwikkeling en het almaar perfectioneren van onze producten in het avontuurlijke dameskledingsegment.

We stimuleren en ondersteunen onze #revitriders in het bezoeken van community events, het verkennen van binnendoorweggetjes en alles wat daar tussenin ligt, om de wereld te tonen wat mogelijk is wanneer een positieve instelling samensmelt met doorzettingsvermogen en passie, ongeacht identiteit of beperkingen. Net als de huidige en vroegere leden van het Women’s Team, belichamen ook de twee nieuwkomers deze idealen, ieder in haar eigen stijl. We schuiven daarom eens bij ze aan om ze te laten praten over hun motorcarrière, de avontuurlijke motorrijders-community en de betekenis van hun toetreding tot het ADV-team.

De Nieuwe Women’s Teamleden
Washington DC, USAOdessa Winter

Als vakmatig bierbrouwer in Washington DC, was Odessa net onderweg voor een jaarlange off-road reis toen ze voor het eerst solliciteerde bij het REV’IT! Women’s Adventure Team. Hoewel ze betrekkelijk nieuw was in de motorscene vergeleken bij sommige anderen, gaven haar vastberadenheid en drive haar het zetje om in het diepe te springen (ze doet overigens ook aan diepzeeduiken…) om zich op motorgebied bij te spijkeren. Met hetzelfde enthousiasme deelde ze direct haar liefde voor ADV-rijden met de rest van haar community.

Hoe kwam je in aanraking met avontuurlijk off-road rijden?

Odessa: "Toen ik drie jaar geleden begon met motorrijden, ging ik er direct volgas tegenaan. Met mijn motorrijbewijs nog maar twee weken op zak, reisde ik naar Zuidoost-Azië en huurde er de grootste motor die ik kon vinden om door Thailand te trekken. Direct daarna ben ik wat met een enduro wezen crossen in Laos, wat uiteindelijk strandde met een eerste wateroversteek en total-loss crash. Maar ik was toen al direct verslingerd aan avontuurlijk rijden, zodat ik bij terugkeer in de VS mijn eerste ADV-motor kocht, waarmee ik veertien weken lang door de VS en Canada ben getrokken."

Hoe kreeg je te horen over het Women’s Team?

Odessa: "Na mijn terugkeer uit Zuidoost-Azië kreeg ik lucht van het REV’IT! Women’s Adventure Team en was direct razend enthousiast over het feit dat er dus inspirerende, gelijkgestemde vrouwen bestonden. Benieuwd als ik was naar al hun verhalen, begon ik ieder teamlid online te volgen en was nog blijer te merken dat ze openstonden voor advies, motivatie en vriendschap toen ik eenmaal via social media contact met ze had gezocht."

Wat betekent toetreding tot het Women’s Adventure Team voor jou?

Odessa: "Een van de mooiste aspecten van avontuurlijk motorrijden is de community eromheen. Door mijn intrede in het REV’IT! Women’s Adventure Team kan ik meer voor die community betekenen. Denk daarbij aan het motiveren van andere vrouwen met mijn eigen verhaal, het in contact komen met rijdsters waar ik mijn pet voor afneem en het helpen van degenen die contact met me zoeken, op precies dezelfde manier als ik deed met REV’IT! Women’s Teamleden toen ik als motorrijdster nog groen als gras was. En kijk waar ik nu sta! Middenin weer zo’n gave off-road motorreis, maar dit keer als teamlid van toffe vrouwen die mij net zo hard inspireren als ik hen, hopelijk. Ik zie ernaar uit om de westelijke hoek wat beter te verkennen via diverse Backcountry Discovery Roads en evenementen bij te wonen wanneer alles weer van het slot gaat, om zo nog veel meer avontuurlijke rijdsters tegen het lijf te lopen."

British Columbia, CanadaGolnoosh Namazi

Golnoosh (‘G’ voor haar vrienden) beschouwt Noordwest-Canada als haar thuis. Ze woont in een kleine gemeenschap in Brits-Columbia, omgeven door een uitgestrekte wildernis en ogenschijnlijk eindeloze achterafweggetjes. Wanneer ze niet druk is met haar passie voor non-profit werk of op de motor onderweg is, houdt deze natuurlijke buitenvrouw zich bezig met voettochten met haar hond, met kajakken, snowmobile rijden of andere methoden om haar onbegrensde achtertuin te verkennen. Hoewel ze zowel on- als off-road rijdt met haar adventure motoren, lag haar focus zeker niet altijd op verhard en onverhard motorrijden…

Vertel eens hoe je in contact kwam met avontuur op twee wielen.

Golnoosh: "Ik begon in 2015 met motorrijden waarbij ik aanvankelijk enkel en alleen interesse had voor rijden op straat. Geloof het of niet, maar mijn uiteindelijke doel was toentertijd het ooit bezitten van een dikke custom chopper. Nu was ik al een 100% liefhebber van het buitenleven, dus toen een vriend me introduceerde in off-road rijden was ik direct verkocht. M’n chopperdromen liet ik in de voltooid verleden tijd en heb daar nooit meer naar omgekeken. Al snel maakte ik ieder weekend off-road ritten. Helemaal te gek natuurlijk, maar ik kwam wel snel tot de conclusie dat ik uit de stad zou moeten verhuizen als ik mijn gedroomde levensstijl zou willen verwezenlijken."

Dat moet nogal een drastische ommezwaai zijn geweest…

Golnoosh: "Jazeker, het was een serieuze verandering, maar nu ik toegang heb tot alle natuur om me heen, is het allemaal zeker de moeite waard gebleken. Het is hier schitterend en ik ben enorm dankbaar voor de gelegenheid in de vrije natuur te zijn. Ik woon nu in een uitgestrekte omgeving en ervaar dingen op een manier die ik anders nooit had kunnen ervaren. Ik voel me echt bevoorrecht eropuit te kunnen trekken, zeker in de wetenschap dat ik de dingen die ik echt liefheb, zoals motorrijden, wellicht nooit had ontdekt als ik opgegroeid zou zijn in Iran, mijn geboorteland."

Wat vind je ervan het eerste internationale teamlid te zijn?

Golnoosh: "Het is helemaal te gek als enige Canadese toe te kunnen treden tot het team. Hopelijk kan ik meer vrouwen en minderheden inspireren om op twee wielen door het leven te gaan, ongeacht hun achtergrond. Ook verheug ik me nu al op een paar motortrips dwars door Canada en de VS die uitgesteld waren door corona. In het bijzonder zie ik uit naar een reis boven de Poolcirkel, naar Tuktoyaktuk en een trip in zuidelijke richting om samen met mijn REV’IT! teamgenoten over de grens de nodige avonturen te beleven."

Overig Nieuws

Waar twee nieuwe leden toetreden, moeten we helaas afscheid nemen van een bestaand teamlid. Katelyn Barnecut, die in 2019 toegevoegd werd aan het Women’s Team, gaat op zoek naar nieuwe avonturen met een verhuizing over de grote plas en moet haar rol als ambassadeur dus opgeven.

Katelyn: 'Ik heb het zeer gewaardeerd om deel uit te maken van het REV’IT! Women’s Adventure Team met alle bijzonder gelegenheden die daarmee gepaard gingen. Ik zal mijn teamgenoten missen, net als de geweldige adventure community in de VS. Niettemin zal ik mijn REV’IT! kleding blijven dragen en blijven uitzien naar toekomstige avonturen.'

Lees meer

Over het REV’IT! Women’s Team en bekijk hier hun recente avonturen:

Volg het Avontuur

Laat geen actie aan je voorbijgaan. Volg ons en het Women’s ADV Riding Team op Instagram. Ook kun je jouw activiteiten in de ADV-community op social media delen met de tags @revit_adventure en #WeADV.