Gratis verzending en retour vanaf €99,-
Posted in: Innovatie

Lamina GTX Ladies Development story

Lamina GTX Ladies Development story
Ontworpen door dialoogBij REV’IT! begint alles met empathie. Toch is het onderkennen van een bepaalde behoefte alleen niet genoeg; er is begrip nodig, en vakmanschap en vaardigheid om aan die behoefte tegemoet te komen. Om de stap te maken van onderkenning naar begrip, is empathie belangrijker dan wat dan ook, al zit er uiteindelijk natuurlijk een grens aan wat de empathie en het begrip van één persoon kunnen bewerkstelligen.

Het was dit besef dat onze hoofdontwerper in adventure-kleding, Rod, er bij het Lamina GTX Ladies-project toe leidde zijn eigen rol te heroverwegen. Zelfs met al zijn kennis en skills, zou hij als mannelijke ontwerper tijdens het ontwikkelingsproces tegen beperkingen aanlopen in het fysiek doorgronden van de perfecte vrouwelijke pasvorm. Een behoefte onderkennen en onder ogen zien dat er iets moet veranderen is ook een vorm van empathie, vooral wanneer je tot de conclusie komt dat het niet van jou kan komen.

Bij REV’IT! begint de geboorte van een nieuwe product met een behoefte

We horen en we luisteren

Bij REV’IT! begint de geboorte van ieder nieuw product met een behoefte – een noodzaak –  ingebracht door jou, de #revitrider. We geloven graag input prima meekrijgen en horen, maar we doen nog meer ons best echt en oprecht naar je te luisteren. Zo nemen we jouw input mee, maar ook onze merkambassadeurs staan ons bij en geven ons regelmatig feedback. We leggen hen genomen ontwerpbeslissingen uit, van waaruit weer nieuwe designsideeën ontstaan. ‘Design by dialogue’ noemen we dit.

De laatste tijd werden de geluiden vanuit de rijdergemeenschap luider en luider met vrouwelijke motorrijders die zich steeds meer uitspreken over een serieuze behoefte aan een meer technische insteek op het gebied van te gebruiken materialen en belangrijker nog, een meer geraffineerde pasvorm en outfit over de gehele linie.

De grenzen van design

Alle producten die we maken in een zowel een heren- als damesversie zijn ontworpen met een specifieke pasvorm voor elk van de geslachten; onze Ladies-versies zijn pertinent geen gekrompen versies van herenmodellen. De damespasvormen zijn gebaseerd op onderscheidende ontwerppatronen voor een snit die nauwgezet aansluit op het vrouwelijke lichaam, hoe dat er ook uitziet.

Hoewel onze kleding wordt gewaardeerd om de pasvorm – dat hebben we van horen zeggen, natuurlijk – was er van absolute tevredenheid nog altijd geen sprake. De oplossingen waarom gevraagd werd, begonnen de grenzen van ons huidige ontwerp- en ontwikkelingsproces op te zoeken. Het werd tijd voor versterking.

Ontwerpen in drie dimensies in plaats van de gebruikelijke twee

‘We hebben een groter team nodig’

Het uiteindelijke ontwerp- en ontwikkelingsteam bestond – treffend als het is – bijna uitsluitend uit vrouwen, uitgedaagd om de ultieme vrouwelijke adventure travel outfit te ontwikkelen. Het REV’IT!-team werd aangevuld met de Zweedse pasvorm- en patroonspecialist Elisabet en hoogstgetalenteerd patroonontwerper Alicia werd specifiek benaderd om aan het project mee te werken. Elisabet en Alicia stelden het team in staat de grenzen te doorbreken waar Rod eerder mee geconfronteerd werd.

Elisabet en Alicia zijn vakbekwaam én fanatieke motorrijders. Met haar ervaring in specifiek kledingontwerp voor rolstoelgebruikers, zorgt Alicia voor compleet nieuwe inzichten: hoe ontwerp je een pasvorm die een dag in, dag uit comfortabel blijft, zelfs in de wat ongemakkelijke stahouding waar je in adventure travel niet omheen kunt? Om het project een extra boost te geven, hielp Elisabet haar het patroonontwerp letterlijk van de tekentafel naar de mannequin over te zetten en lijnen en proporties fysiek op de buste door te voeren, in drie dimensies in plaats van twee.

Een blanco canvas tot leven gebracht

Door met een frisse blik deze bepalende patroon- en pasvormveranderingen te combineren met het in de wintersport- en buitensportscene gangbare hardshell-ontwerp, was het de beurt aan de afdeling product development voor een vervolg van de taakstelling. Senior Product Developer Marjon ging uit van de ideale vorm en het perfecte ontwerp van de Lamina GTX Ladies en ontwikkelde deze door tot het eindproduct, met de meest geschikte stoffen, waterdichtheid en protectoren.

Welke avontuurlijke reis je ook nastreeft,ga ervoor

Weer- en windbescherming is nooit een issue; daarvoor zorgen vanzelfsprekende keuzes als waterdichte, gelamineerde GORE-TEX, een 100% waterdichte rits van het toonaangevende TIZIP® en de waterdichte ventilatieritsen. Dit alles aangevuld met het hardshell-design voor gebruik van base- en midlayers voor warmteregulering onderweg. Valbescherming wordt verzorgd door onze in eigen beheer ontwikkelde CE-level 2 SEEFLEX protectoren op de schouders, ellebogen en knieën, nauwelijks voelbare CE-level 1 SEESMART op de heupen en onze uiterst geventileerde CE-level 2 SEESOFT AIR rugprotector.

 

We begonnen dit project dat zou uitmonden in de Lamina GTX Ladies om je de ideale oplossing te bieden op kledinggebied, welke avontuurlijke reis je ook nastreeft, wat je plannen ook zijn. We bieden je de gelegenheid, een kans om te dromen over nieuwe hoogten en voorheen nog niet ontdekte bestemmingen en ervaringen.

To inspire to ride. Beyond the average.

 

Get to know all the REV’IT! Riders

Johnny Lewis is just one of a select group of riders that represents the REV’IT! brand in top-level racing series all over the world, including MotoGP, WorldSBK, MotoAmerica, and more. Get to know all the passionate, professional athletes in the REV’IT! racing family.

Yours to explore
Lamina GTX Ladies