Gratis verzending en retour vanaf €99,-
Posted in: Innovatie, Technologie

Het REV’IT! Racing Technology Center

Het REV’IT! Racing Technology Center
Om te doorgronden hoe maximale bescherming eruit moet zien, ontkom je niet aan testwerk tot de limiet. Vandaar dat we sinds 2008 actief zijn in de MotoGP; niet alleen om de beste raceoveralls te ontwikkelen, maar ook om innovaties in dagelijkse motorkleding door te kunnen voeren.

Enter het RRTC

Om op het hoogste niveau te kunnen opereren, hebben we het REV’IT! Racing Technology Center van de grond af opgebouwd. Beschouw het als een mobiel laboratorium waarin we feedback van coureurs kunnen verzamelen en analyseren.

Wanneer de rijders alle informatie nog vers in het geheugen hebben zitten, luisteren wij direct naar hun commentaren om hiermee aanpassingen en upgrades te kunnen doorvoeren in het materiaal dat ze gebruiken. En dat gaat als volgt.

Feedback uit de eerste hand

Al sinds onze allereerste MotoGP-rijder Randy de Puniet – nog altijd onder onze hoede – hebben we het aanzien van een racepak helemaal anders weten te benaderen. Onze aanpak bestond uit het verplaatsen van stiksels, het toepassen van externe protectoren en het garanderen van de ultieme vorm van bewegingsvrijheid. Het zijn maar enkele aspecten die we tot in perfectie hebben uitgewerkt sinds onze intrede in het hoogste niveau van de motorsport.

Het geheime recept? Het vertalen van de feedback van onze rijders naar innovaties die garant staan voor het hoogste niveau in alledaagse bescherming. Om zo dicht mogelijk bij het vuur te zitten in de een op een vertaling vanuit onze rijders, speelt ons REV’IT! Racing Technology Center een cruciale rol.

Meer dan uiterlijk vertoon

Ons Racing Technology Center mag dan op de snelweg op de nodige opgestoken duimen kunnen rekenen, feitelijk is het RRTC een mobiel verlengstuk van het laboratorium dat zich thuis binnen onze eigen REV’IT!-muren bevindt. Omdat ons laboratorium puur draait op wetenschap, kunnen we in de MotoGP proefondervindelijke data verzamelen van in eigen huis ontwikkelde innovaties. Tegelijkertijd worden verzoeken en ideeën vanuit het circuit weer terug gekoppeld naar onze R&D-afdeling voor verder doorontwikkeling.

Om een werkbare situatie te creëren in de drukte van de MotoGP-paddock, is de truck opgebouwd uit twee verdiepingen. Hierdoor kan het voldoen aan de diverse vereisten en behoeften die nu eenmaal gepaard gaan met het steeds hoger leggen van de lat op het gebied van motorkledingontwikkeling.

De technische begane grond

Bij aankomst op de paddock wordt het Racing Technology Center in de hoogte geopend voor zijn setup met twee verdiepingen. Na binnenkomst aan de achterkant van de trailer sta je in het technische gedeelte waar onze racing service manager het hele weekend zorg draagt voor service op het hoogste niveau.

Hier worden de pakken gedroogd, gereinigd, gecontroleerd en uitgerust met nieuwe knee- en elleboogsliders. Ook worden hier de geïntegreerde airbags opgeladen en gecheckt voor iedere sessie. Wanneer een rijder een weekend van vallen en opstaan beleeft, kunnen er kleine reparaties nodig zijn die ter plekke worden uitgevoerd met behulp van de daarvoor geschikte, aanwezige apparatuur.

Dan liever de lucht in

Het bovenste gedeelte van ons Racing Technology Center zit er niet voor de sier. In tegenstelling tot de bijna klinisch schone witte technische afdeling beneden, is de tweede etage uitgevoerd in voornamelijk donkere kleuren. Een bewuste keuze omdat dit decor het mogelijk maakt om gesprekken te voeren met rijders en hun management over toekomstige partnerships, waarmee we ons rijdersplatform kunnen versterken of uitbouwen.

Het samenwerken met een aantal van ‘s werelds beste rijders heeft voor ons meer om het lijf dan zomaar ons logo plaatsen. Het is belangrijker om ze te verwelkomen als REV’IT!-ambassadeur. Daarom is de tweede verdieping van ons Racing Technology Center uitgevoerd in dezelfde stijl als die van ons hoofdkantoor en onze showrooms wereldwijd. Want als je ons waardeert op de paddock, dan voel je je direct thuis bij een bezoek aan een van onze locaties wereldwijd, zoals wel blijkt tijdens ons jaarlijkse rijdersbezoek.

Racekoorts in een ontspannen sfeer

Naast een kantoor voor meer diepgaande gesprekken met belanghebbenden in de paddock, biedt de bovenste verdieping ook ruimte voor ontspanning. Allereerst is er de ‘Riders lounge’ waar rijders zich eventjes kunnen terugtrekken uit de hectiek van de paddock… of op Playstation de topscores van andere rijders kunnen verbeteren.

Het middelste gedeelte van de eerste verdieping is uitgevoerd in een lounge-achtige opstelling die lijkt op die in onze showrooms. Comfortabele banken en stoelen, een goedgevulde bar en genoeg beeldschermen om geen centimeter van de baan en geen seconde van iedere sessie te missen. Over het geheel bezien geeft de beproefde combinatie van een speciaal toegeruste technische afdeling en een lounge-setting voor een ontspannen geest het Racing Technology Center zijn bestaansrecht binnen de MotoGP paddock.

Paint it black

Het zal degenen die bekend zijn met onze identiteit niet verbazen dan het REV’IT! Racing Technology Center is uitgerust in zwarte en witte kleuren. We blijven daarmee niet alleen trouw aan onze huisstijl, ook vallen we op in de bont gekleurde wereld die MotoGP heet. Tegelijkertijd bieden we met onze stijl rust in een hectische wereld. Van de klinknagels in het chassis tot de sfeerverlichting in het plafond is de architectuur van het REV’IT! Racing Technology Center helemaal in lijn met het gloednieuwe REV’IT! hoofdkwartier.

Het Racing Technology Center vormt een aanvulling op ons laboratorium in eigen huis op zowel technisch als esthetisch vlak. Om ervoor te zorgen dat onze manier van verplaatsen binnen de paddock in lijn ligt met onze fysieke aanwezigheid, rijdt onze Racing Service Manager rond op de Rizoma Metropolitan fiets, zodat onze rijders op een snelle en duurzame manier hun service ontvangen.

Volg onze rijders

Nu we je hebben bijgespijkerd over wat zich achter de schermen afspeelt, wil je natuurlijk graag op de hoogte blijven van de prestaties van onze rijders.

Sluit je aan op ons speciale Instagramkanaal @revit_racing of meld je aan voor onze racing only nieuwsbrief.
En wie weet of we je op het circuit tegen het lijf lopen.