Gratis verzending en retour vanaf €99,-
Posted in: Mensen

Ontmoet Off-Road Legende Scot Harden

Get to Know Off-Road Legend Scot Harden
Van Baja tot Dakar enhet Leven DaarnaastVier decennia lang stond de in Las Vegas geboren en getogen Scot Harden aan de top van de internationale off-road wedstrijdsport. In 1977 won hij met zijn medecoureur Brent Wallingsford de roemruchte Baja 1000 op een tweetakt Husqvarna, de eerste van een recordaantal van vijf opeenvolgende SCORE International Off-Road Racing zeges.
Het Leven van een Legende

Negenentwintig jaar later zou Harden op 49-jarige leeftijd de driekoppige KTM USA-armada aanvoeren tot aan de finish van de Parijs-Dakar Rally. Een passende afsluiting van zijn imposante racecarrière, die hem later een plek in de selecte Motorcycle Hall of Fame zou opleveren.

Naast een indrukwekkende scorelijst aan off-road resultaten, heeft Harden ook altijd een productief leven gehad naast dat van professioneel coureur. Als vader van twee zoons (en inmiddels twee kleinzoons) heeft de voormalige VP van Husqvarna, KTM en Zero Motorcycles de zaken altijd aangepakt met een doordachte, onvermoeibare benadering.

1980 ISDE Brioude, Frankrijk
1987 Djerba Rally
Nog Altijd Stofhappen

Zelfs als mid-zestiger is Harden nog altijd zeer actief in de off-road community en slaat hij zo vaak als hij kan nog aan het stofhappen rond zijn woonplaats in Zuid-Californië. En omdat we weten dat hij altijd bereid is om voor een motortrip zijn bed uit te komen, werd Harden uitgenodigd naar de U Lazy S Ranch in Post, Texas, voor een REV’IT! DIRT Series off-road rit.

De organisatie van het tweedaagse evenement lag in handen van Gnarly Routes-oprichters Russel Bobbitt en Cole Kirkpatrick en vormde de aanleiding voor brand ambassadors en motordealers om de nieuwe off-road-kleding te testen in een onverbiddelijke natuurlijke omgeving. We namen Harden even apart voor wat meer inzicht in zijn racecarrière en om te achterhalen wat je nodig hebt om zo’n nalatenschap op off-road gebied op te bouwen.

De hooggelegen vlaktes van West-Texas lijken sterk op de woestijnen in Californië en Nevada die je zo goed kent en waar je leerde rijden, niet?

Harden: De laatste keer dat ik in Post was, in 1982, was ik de uiteindelijke winnaar van de AMA Reliability Trials kwalificaties voor de Internationale Zesdaagse, die later dat jaar in het voormalige Tsjechoslowakije verreden zou worden. Het terrein hier is min of meer identiek aan wat je aantreft aan de West Coast, vooral in Nevada. Het is een open gebied, goed voor hoge snelheden. Er groeien jeneverbesdennen, wat cactussen en het is ronduit prachtig mooi, met alle rode, witte, paarse en soms roze afzettingen.

Het landschap mag dan mooi zijn, het is tegelijkertijd een aanslag op je motor, lichaam en kleding. Je moet wel berekend zijn op wat de natuur allemaal voor je in petto heeft…

Geen struikgewas zonder doornen. Ik bedoel, iedere struik wil zijn klauwen in je shirt of broek zetten om die van je lijf te trekken. Ik weet niet of REV’IT! dat wel heeft beseft bij de keuze voor deze ranch, want het is echt de ideale plek om kleding op de proef te stellen. Net als alles in Texas is het een verdomd groot gebied, een off-road bestemming van wereldklasse met diverse soorten terrein.

Het Sierra shirt dat ik droeg voelde aan als een beschermend deel van de uitrusting. Een hoop shirts zijn niets anders dan een manier om een rijder te behangen met sponsoring, vooral bij cross- en off-road collecties. Da’s echt superdun spul. De Sierra daarentegen had alle bescherming op de juiste plekken zitten. Duimlussen houden de mouwen laag, vooral wanneer je valt. Ik ging een keer hard onderuit, maar de mouw kroop niet omhoog waardoor mijn onderarm bedekt bleef. Het doet wat het hoort te doen. Wat ik ook heel erg goed vind is het borstzakje met rits, bedoeld voor een brilwisser. Zo’n feature heb ik nooit eerder op een crossshirt gezien.

1973 Barstow to Vegas

Wat bracht je aan het off-road rijden, en wat was je eerste motor?

Ik begon te rijden toen ik elf was. Ik zat mijn ouders zo achter de vodden dat ze uiteindelijk door de knieën gingen en een Taco 22 minibike voor me kochten. Ik klom op naar een motor van formaat toen ik 14 was en begon op mijn vijftiende wedstrijden te rijden. Ik groeide op aan de rand van Las Vegas en had dus met de omringende woestijnen de grootst denkbare speeltuin tot mijn beschikking. Off-road rijden was een natuurlijk uitvloeisel van de omgeving waarin ik opgroeide.

De meeste successen had je op Husqvarna’s en KTM’s. Wat voor motoren bezit je nu en welke manier van rijden bevalt je het best?

Ik heb een heel gerichte rijbenadering. Zo heb ik twee Husqvarna’s, een TE 300i voor technisch enduro rijden en een FE 501 voor meer allroad gebruik. Met een kentekenplaat erop geschroefd kan ik zo de verbindingsroutes rijden. Voor adventure-gebruik heb ik een KTM 790 Adventure R, en ook heb ik nog een KTM 1190 Adventure R voor trips met mijn vrouw Kristi achterop, wanneer we campingtrips doen.

“Het was de climax van bijna 40 jaar en honderdduizenden kilometers off-road rijden om dat moment te kunnen ervaren.”
2005 Dakar Rally

Als je terugblikt op de voornamere momenten in je lange carrière, tussen alle hoogtepunten door, wat voor bijzondere herinneringen heb je dan aan Parijs-Dakar?

Er valt niets te vergelijken met de Dakar. Ik vreesde vooral de verbindingsroutes. Midden in de nacht moet je je slaapzak uit, stap je op je motor om vervolgens drie, vier, zes uur in de vrieskou te rijden. Je bent letterlijk bevroren om überhaupt de start van de etappe te halen. En kamelengras is je ergste nachtmerrie; het voelt alsof je de zwaarste supercrossschansen ter wereld rijdt op een motor van driehonderd kilo. Zo lang ik leef vergeet ik dat niet meer.

Evenmin vergeet ik de emotie niet meer van het zien van de finishvlag aan Lac Rose in Dakar. Het was de climax van bijna 40 jaar en honderdduizenden kilometers off-road rijden om dat moment te kunnen ervaren.

Schakelen we over van Dakar naar het vaderschap, dan is motorrijden iets wat meerdere generaties van de Harden-familie bestrijkt. Je zoons heb je geïntroduceerd in de sport en nu zitten je kleinkinderen ook al op de motor.

Mijn zoons Brent en Brock zijn zelf inmiddels ervaren rijders en werken beiden in de motorbranche. Mijn kleinkinderen zijn twee van de beste dingen die me ooit overkomen zijn. Jensen blijkt echt een talentje te zijn terwijl Layton op zijn Stacyc elektrische crossfiets aan de sport proeft. Jensen krijgt het nu voor elkaar om sprongen te maken met zijn Yamaha PW50.

De meeste mensen denken aan pensioen op hun 65e, maar jij blijft een actieve rol spelen in de motorcommunity.

Klopt. Ik heb een lange loopbaan in de motorwereld gehad, zowel op zakelijk vlak als in de hoedanigheid van professioneel rijder. En nu werk ik voor mezelf. Consulting, merkstrategie, business development en het organiseren van mijn eigen events. Al 38 jaar doe ik de Nevada 200 Trailride, die beschouwd wordt als een van de beste off-road ritten in de VS. Daarnaast zit ik in een paar besturen en pleit ik voor zowel de AMA als de Motorcycle Industry Councel in hun campagnes voor nieuwe rijders en landgebruik. Ik probeer een goed ambassadeur te zijn voor het motorrijden en alles wat daarmee te maken heeft.

Hoe zou je het off-road rijden zich graag willen zien ontwikkelen in de toekomst? En wat voor stappen moeten ondernomen worden om die verandering te realiseren?

Over dat onderwerp zou ik een boek kunnen schrijven. Om te beginnen zijn de afgelopen twee jaar in de VS zeer goed geweest voor de verkoop van off-road, adventure en allroad motoren. Niet alleen is er een overstap van veel bestaande motorrijders naar deze segmenten, ook komen nieuwe rijders aan boord. De motorindustrie moet deze nieuwe rijders koesteren en ondersteuning en richting bieden om hun ontwikkeling in het motorrijden mogelijk te maken.

De kansen liggen voor het oprapen om de sport verder te laten groeien, maar alleen als we manieren vinden om de meest recente aanwas motorrijders op te leiden, te motiveren en te stimuleren. Een goede opleiding is nodig om ze de helpende hand te bieden het maximale uit hun sport te halen. Net als bij iedere uitdaging is ook bij onze hobby sprake van een leercurve. Bestaande motorrijders, de handel, clubs en verenigingen moeten in actie komen en deze nieuwe generatie rijders onderweg helpen om alles uit hun motorbeleving te putten.

Get Inspired and Get Ready

Om een beter beeld te krijgen van Scots off-road speeltuin, bekijk dan deze onverharde trip door de woestijn. Bekijk daarbij ook de modulaire DIRT Series collectie en selecteer de ideale kledingstukken voor de omgeving waarin jij rijdt. Kijk hier

Volg het Avontuur

Laat geen actie aan je voorbij gaan. Volg ons op Instagram en ervaar wat er zich afspeelt in de wereld van adventure en off-road.