Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Alonso López
Discover
Talent komt altijd boven drijven, dat bewijst Alonso López wel. Door veerkracht te tonen, maar vooral door steeds weer terug te slaan met nog meer vastberadenheid en nog meer snelheid dan voorheen.

Alonso López had in zijn tijd in het FIM Moto3 Junior wereldkampioenschap al bewezen hard te kunnen toeslaan. Niettemin wilde hij nog een tandje bijzetten met een overstap naar het Moto3 wereldkampioenschap, waar hij zich snel wist aan te passen aan het tempo van zijn laagvliegende klassegenoten. Alleen in 2021 bleef hij in de GP-wereld aan de zijlijn doordat hij geen permanent zitje wist te veroveren.

Door zich in plaats daarvan te focussen op het CEV Moto2 Europees kampioenschap, reed López in iedere race waar hij aan de start verscheen naar het podium om zo de runner-up-titel van het kampioenschap te pakken, een wapenfeit waarmee hij de weg plaveide voor een glorieuze comeback op het wereldtoneel een seizoen later.

Toch was de man uit Madrid gedwongen de seizoenstart toe te kijken vanaf de bank thuis. Maar niet voor lang; López kreeg eindelijk zijn terugkeer in de GP’s als vervangende rijder terwijl het seizoen al een aardig stuk op streek was. Alsof hij een punt wilde maken, reed hij in veertien gereden races vijf maal naar het podium en wist hij twee maal de zege te pakken om zo zijn Moto2-seizoen als achtste overall af te sluiten. Met recht een coureur die hard toeslaat!

BijnaamAlonshownationaliteitSpanjeRaceklasseMoto2 wereldkampioenschapMotorSpeed Up Racing – Boscoscuro B23#revitrider sinds2022
Prestaties
  •     2021 CEV Moto2 Europees kampioenschap runner-up

GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen