Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Álvaro Bautista
Discover
Álvaro Bautista was onderdeel van een gouden generatie coureurs en kreeg zodoende nooit iets cadeau op weg naar de top. De Spanjaard vecht al ruim twintig jaar om het eremetaal in de WK’s en is nog echt niet klaar.

Álvaro Bautista kreeg op driejarige leeftijd zijn eerste motorfiets, gebouwd door zijn vader Javier die een zaak bestierde in de reparatie van motorfietsen. Het inwonertje van Talavera de la Reina begon op zijn achtste met racen en wist al snel races te winnen.

Vanaf zijn debuut in de 125 cc GP in 2002, behaalde Bautista in 2006 de 125 cc wereldtitel, werd hij publiekslieveling in de 250 cc en maakte hij in 2010 de overstap naar de MotoGP als fabrieksrijder voor achtereenvolgens Suzuki, Aprilia en Ducati. De Spanjaard mengde zich bijna tien jaar in de koningsklasse, voordat hij van Ducati een fabriekszitje aangeboden kreeg in de World Superbikes.

Nog maar net geland in deze - op productiefietsen gebaseerde - raceklasse in 2019, verbaasde Bautista vriend en vijand door de eerste seizoenhelft de complete concurrentie weg te vagen. Uiteindelijk greep hij net naast de wereldtitel, waarna hij een nieuwe uitdaging aanging in het Honda fabrieksteam. Na een twee jaar durende worsteling bij het HRC-team, keerde Bautista in 2022 terug bij Ducati en hervond hij zijn winnaarsmentaliteit; eindelijk wist hij de begeerde Superbike-wereldtitel binnen te hengelen. In 2023 wist hij op heldhaftige wijze zijn wereldkampioenschap te verdedigen en te prolongeren.

BijnaamBatiNationaliteitSpanjeRaceklasse Superbike wereldkampioenschapMotorAruba.it Racing – Ducati Panigale V4R#revitrider sinds2010
Prestaties
  • 2002 125cc Spaans kampioenschap runner-up
  • 2006 125cc Grand Prix wereldkampioen
  • 2008 250cc Grand Prix runner-up
  • 2022 World Superbike wereldkampioen
  • 2023 Superbike Wereldkampioen
GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen