Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Augusto Fernández
Discover
Augusto Fernández is een rijder die op gang moet komen – zowel in zijn racen als zijn carrière in het algemeen – maar eenmaal op snelheid is de Spanjaard moeilijk te pakken en nog moeilijker te verslaan.

Een realist met een intelligente en pragmatische benadering van het racen; Augusto Fernández is het type rijder dat er niet voor terugdeinst de handen uit de mouwen te steken om zijn potentieel te verwezenlijken. Fernández maakt zich al lange tijd breed sinds zijn vader, Augusto senior, zijn zesjarige zoon een eerste motorfiets schonk.

Fernández heeft niet de traditionele route gekozen waarbij coureurs zich opwerken naar de MotoGP via de lichtere GP-klassen. In plaats daarvan gaf hij met het doorlopen van productieklassen de aanzet tot zijn racecarrière. Nadat hij in 2014 werd gekroond tot Europees Junior Cup-kampioen, begon de in Madrid geboren Mallorcaan zijn draai te vinden in het Moto2-wereldkampioenschap van 2019, waarbij hij zijn drie eerste zeges behaalde.

Augusto nam zijn tijd tijdens een kleine prestatiedip in de erop volgende seizoenen, maar bewees zijn waarde door zich terug te vechten en de Moto2-wereldtitel van 2022 in de wacht te slepen, daarmee zijn kinderdroom inlossend om ooit in de MotoGP uit te komen.

Na een kleine performance-dip in de daaropvolgende seizoenen, wachtte hij het moment af om zich echt te bewijzen. Hij vocht zich terug door het wereldkampioenschap Moto2 van 2022 op te eisen en in 2023 zijn jeugddroom te verwezenlijken: racen in MotoGP.

Als nieuwkomer in de MotoGP bleek het seizoen de nodige uitdagingen te kennen, maar toch ongelooflijk waardevol; met een verdiende vierde plek haalde hij zijn beste raceresultaat in nog maar zijn eerste seizoen in de koningsklasse. Door zijn prestaties en groei wist Augusto zijn MotoGP-plek bij Tech3 Factory Racing veilig te stellen.

NationaliteitSpanjeRaceklasseMotoGP wereldkampioenschapMotorTech3 GasGas Factory Racing – GasGas RC16#revitrider sinds2019
Prestaties
  • 2014 European Junior Cup kampioen
  • 2022 Moto2 wereldkampioen
  • 2023 MotoGP Rookie of the Year
Stories
GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen