Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Danilo Petrucci
Discover
Aanvankelijk meer geliefd om zijn karakter dan zijn om athletisch vermogen, maakte Danilo Petrucci zichzelf onsterfelijk als cultheld door te bewijzen dat hij zeker ook die vrolijke vent is, maar ook een succesvol sportman van formaat.

Danilo Petrucci heeft een zelden vertoond carrièrepad doorlopen; hij vocht zich een weg door de Superstock 1000-klasses – eerst in Italië, vervolgens in het WorldSBK – om direct door te stoten naar de MotoGP. Dat de vriendelijke Italiaan niet een, maar twee Grand Prix-zeges behaalde is helemaal een zeldzaamheid. De eerste zege was extra speciaal doordat deze plaatsvond op zijn thuiscircuit Mugello aan boord van een fabrieks-Ducati. Een droom die uitkwam.

Petrucci is geen doorsnee rijder. Zijn karakter wordt in gelijke mate gekenmerkt door zijn eerlijkheid en sympathieke houding als door zijn – in racekringen – tamelijk grote gestalte. Door tegenslag en tegenstanders te overwinnen, wist de man uit Terni zijn critici de mond te snoeren. Was zijn indrukwekkende transformatie tot tweevoudig MotoGP-winnaar nog niet verbazingwekkend genoeg, dan waren het wel zijn uitstapjes naar de Dakar-rally en de Amerikaanse racescene, waarmee hij een levenswens inloste. En niet zonder bij beide gelegenheden zeges te boeken.

Petrucci keert nu terug bij het team waarmee hij in 2011 voor de Superstock 1000-titel vocht, maar dan wel op een Ducati in het World Superbikes. Hierdoor racet hij in slechts twee jaar tijd in vier verschillende kampioenschappen bij drie verschillende merken. Geen wonder dat Petrucci ook wel The Handyman wordt genoemd…

bijnaamPetruxnationaliteitItalianRaceklasseSuperbike World ChampionshipMotorBarni Racing – Ducati Panigale V4R#revitrider sinds2015
Prestaties
  • 2011 Superstock 1000 Cup runner-up
  • 2022 Dakar Rally; winnaar etappe
  • 2022 MotoAmerica Superbike kampioenschap runner-up
Verhalen
GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen