Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Filip Salač
Discover
We hebben in de Moto3 slechts een glimp van het kunnen van Filip Salač gezien, op motoren waarvoor hij eigenlijk te groot was. Nu is het aan de relatief lange Tsjech om zich echt te laten gelden op machines die hem wel passen.

Eigenlijk paste de lange, slungelige Filip Salač helemaal niet op de kleine lichte racertjes van de Red Bull MotoGP Rookies Cup en het Moto3 wereldkampioenschap. Maar toch stond de Tsjechische rijder zijn mannetje en zat hij altijd in het strijdgewoel door zijn lengtenadeel tegenover beter op hun machines passende tegenstanders te overwinnen.

In 2022 stapte hij als debutant vol vertrouwen in het Moto2-seizoen en toonde daarbij alles in huis te hebben om tot de besten van zijn klasse te behoren op de beter op zijn lijf geschreven motor. Met regelmaat pakte hij kampioenschapspunten en had hij zelfs bijna een zege te pakken in Thailand, totdat de race met een rode vlag werd gestaakt. Maar hij had laten zien waartoe hij in staat is.

De sympathieke Tjech heeft dus nog een rekening te vereffenen de komende seizoenen, gedreven als hij is om zijn kwaliteiten te etaleren. 

NationaliteitTsjechiëRace klasseMoto2 wereldkampioenschapMotorGresini Racing Moto2 – Kalex Moto2#revitrider sinds2020
Achievements
  • ??

GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen