Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Patrick Jacobsen
Discover
Je kunt bijna geen raceklasses noemen waar PJ Jacobsen niet aan deelgenomen heeft – en niet zelden met succes. Van lichtgewicht tweetakten tot enduranceraces op superbikes – PJ heeft het zo’n beetje allemaal gezien en gedaan.

Patrick Jacobsen – beter bekend als PJ – heeft meer race-ervaring dan er in een mensenleven past. Hij racete 125 cc’s, 250 cc’s, flat track, Supersport en Superstock 1000 in de Verenigde Staten, streed mee in het Spaanse 125 cc-kampioenschap en in Grand Prix, vierde successen in de British Superstock, British Supersport en British Superbikes, vocht meermaals een nek-aan-nek strijd uit om het wereldkampioenschap Supersport 600, racete in de World Superbikes en pakte een podium in de prestigieuze 8 Uren van Suzuka. En dan heeft ‘ie nog niet eens zijn dertigste verjaardag gevierd!

Na een tijdlang op het wereldtoneel te hebben opgetreden, keerde Jacobsen terug naar de VS. De in New York geboren rijder nam deel aan het Supersport-kampioenschap, gevolgd door deelname aan de Stock 1000. Maar door zware blessures moest hij het seizoen laten schieten. Om critici ongelijk te geven, keerde Jacobsen vervolgens terug naar de MotoAmerica Superbikes, waarmee hij extra benadrukte nog altijd niet te beroerd te zijn om de kiezen op elkaar te zetten en keihard door te strijden, iedere keer weer.

bijnaamPJnationaliteitVerenigde StatenRaceklasseMotoAmerica Superbike kampioenschapMotorTytlers Cycle Racing – BMW M1000RR#revitrider sinds2009
Prestaties
  • 2006 AMA USGPRU 125cc kampioen
  • 2015 Supersport 600 wereldkampioenschap runner-up
  • 2018 FIM EWC Suzuka 8 Uren runner-up
GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen