Gratis verzending en retour vanaf €99,-

Airbag Avertum Tech-Air

Autonoom airbagvest, te dragen onder een jas

geen
Onze Avertum Tech-Air® airbag is ontworpen met geavanceerde technologie en opereert op basis van drie acceleratiesensoren en drie...
Lees meer
What's my size?
of vind een dealer
Waardering:
0% of 100
0 (0)
 699,99
Please choose your size
 • TWEE JAAR GARANTIE
  Ontworpen voor duurzaamheid.
 • CONTACT MET KLANTENSERVICE
  We staan voor je klaar.
 • GRATIS VERZENDING & RETOUR
  Bestellingen boven de € 99,-
 • usp_img
  Klasse CU gecertificeerd
  Volgens de EN 17092-6:2020 standaard
KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE (AI)Every move you make…

Het Tech-Air® systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie op basis van rijdersdata en crashanalyses, opgedaan tijdens duizenden ongevallen en miljoenen gereden kilometers. Deze AI weet de allerkleinste bewuste en onbewuste bewegingen van de rijder effectief en accuraat te monitoren en in te grijpen wanneer nodig. Alle gedetecteerde informatie wordt permanent doorgegeven aan het intelligente crash detectiealgoritme in de Airbag Control Unit via drie geïntegreerde gyroscopen en evenveel versnellingsmeters. Het systeem waakt dus over iedere beweging en dus over jouw veiligheid.

ONOVERTROFFEN BESCHERMINGSneller dan een knipoog

Het Avertum Tech-Air® airbagsysteem treedt zeer snel in werking (40 milliseconden) bij het detecteren van een botsing of crash, waarna het tot 93% meer impactenergie opvangt dan passieve bescherming. Dit staat gelijk aan de schokabsorptie van 18 CE-Level 1 rugprotectoren. Voor extra bescherming maakt ook een geïntegreerde rugprotector deel uit van het airbagsysteem.

Maar er is meer dan alleen het drastisch verminderen van impactenergie; de vorm en lichaamsbedekking spelen een even grote rol. De Avertum Tech-Air® biedt een onovertroffen bedekking van het bovenlichaam, waaronder de schouders, borst, ribben en de volledige rug. Zo wordt het risico op letsel op de meest kwetsbare plekken tot een minimum gereduceerd bij ongevallen op straat en circuit.

Key benefits
 • Bedekt groot deel van het bovenlichaam
 • Klaar voor de straat en het circuit
 • Uitgebreide schouderbescherming
Airbag Avertum Tech-Air
Key benefits
PERFORMANCEReal-life bruikbaarheid

De Avertum Tech-Air® airbag is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid. Alle elektronica is waterbestendig en het LED-display aan de voorkant van de airbag geeft duidelijk de operationele status en het batterijniveau aan. Eenmaal volledig opgeladen, kan de lithium-ion batterij ongeveer 30 uur werken en voor snel en gemakkelijk opladen is de airbag uitgerust met een magnetische micro-USB oplader.

COMFORTVeiligheid en comfort gaan hand in hand

Omdat je de Avertum Tech-Air® zult dragen onder een reguliere motorjas of leren pak, hebben we de airbag speciaal ontworpen om naadloos onder je outfit te passen. Het design met korte mouwen van de Avertum Tech-Air® is bijna helemaal gemaakt van diverse soorten duurzame en lichtgewicht mesh met ongekend ademend vermogen.

Ook is het systeem licht en comfortabel te dragen met mesh spandex rekbare delen voor nog meer bewegingsvrijheid. Uiteraard zijn slijtvaste delen zoals de schouders extra versterkt met een duurzame en toch soepele ripstop stof met laser geboorde perforaties voor extra ventilatie. Bovendien is zelfs de achterkant van het airbagsysteem ontworpen voor luchtdoorstroming.

De pasvorm van de Avertum Tech-Air® sluit nauw aan op het lichaam voor een gegarandeerde bescherming in combinatie met comfort. Aan de mouwen zitten extra brede ribmanchetten om te voorkomen dat ze je arm opkruipen en aan de kraag is zacht neopreen materiaal toegepast. Hierdoor voel je de kraag bijna niet tegen de huid zitten.

Features
Productdetails
Productinformatie
Onze Avertum Tech-Air® airbag is ontworpen met geavanceerde technologie en opereert op basis van drie acceleratiesensoren en drie gyroscopen, allemaal verwerkt in een fraai en verfijnd ergonomisch vest. Omdat het vest onder een jas wordt gedragen, verdwijnt het bij gebrek aan kraag bijna helemaal onder het kledingstuk dat je eroverheen wilt dragen.

Technisch van binnen, clean van buiten
De Avertum is samengesteld uit duurzame ripstop stof en volop ademende mesh met brede strips aanvullend stretch materiaal rond de mouwen voor een vertrouwd, veilig gevoel. Door de elektronica in het vest zelf te integreren, kunnen de veiligheidsfeatures onopvallend in het design verwerkt worden. Zelfs de magnetische voeler tab is verborgen onder de ritsafdekking.

Als de sensoren beweging bespeuren en de airbag wordt opgeblazen, is het beschermingsniveau vergelijkbaar met 18 CE-level 1 rugprotectoren en wordt de impactkracht met maximaal 93% gereduceerd in verhouding tot passieve CE-gecertificeerde protectoren.

De Avertum Tech-Air® airbag is volledig raceklaar en voldoet aan de alle eisen gesteld in het “FIM Requirements for Grand Prix Airbags 2018”-document.
Pasvorm van dit product

Pasvorm

Racepasvorm
Dit kledingstuk is ontworpen met een racepasvorm. Het is speciaal ontwikkeld voor snelheid en een gegoten pasvorm.

Comfort features

Verstelmogelijkheden

Elastische manchet
In het manchet verwerkt elastisch materiaal voor comfort en pasvorm.

Elastiek aan tailleband


Kenmerken

Schokdemping aan rugzijde

Klimaatregulering

Ventilatie

Ventilatiepanels aan borst
De ventilatiepanels aan dit kledingstuk bieden een optimale luchtdoorstroming om je lichaam onderweg fris te houden.

Bescherming in dit product

Protectie

Tech-Air® airbagsysteem
Autonoom airbagsysteem voor extra schokbescherming door gebruikmaking van een serie hightech sensoren die bij een ongeval nagenoeg direct een beschermende airbag activeren.

Tech-Air® rugprotector
Passieve rugprotector, ontworpen in combinatie met het Tech-Air® airbagsysteem.


Materiaal buitenstof

Mesh

Polyester

Polyester 20D ripstop

Stretch mesh

Certificering
Dit kledingstuk is gecertificeerd volgens de EN 17092 standaard, gepubliceerd in 2020 en heeft klasse CU behaald. Klik hier voor meer informatie over certificering.
Reviews
Schrijf je eigen review

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jouw review:Airbag Avertum Tech-Air
Jouw beoordeling
ONDERHOUDOnderhoud en nieuwe vullingen

Een technisch kledingstuk zoals de Avertum Tech-Air® vereist regelmatig onderhoud en in het geval van activering moeten de patronen worden vervangen. Zelfs zonder dat de airbag geactiveerd is, moet het Tech-Air® systeem minstens om de twee jaar of 500 gebruiksuren onderhouden worden. Wat het eerst komt.

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de hele airbag geïnspecteerd en gewassen. Bij een herlaadbeurt wordt het systeem opnieuw geladen met nieuwe patronen en krijgt het een grondige inspectie en wordt de airbag ook gewassen.

Om ervoor te zorgen dat het gebruik van de Avertum Tech-Air® zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk blijft, is het routineonderhoud via ons Tech-Air® servicecentrum grondig en gemakkelijk toegankelijk en altijd met de veiligheid van de motorrijder in het achterhoofd.

Belangrijke informatie

Wanneer het Systeem wordt gebruikt in combinatie met Overkleding (jas, jack, bovendeel overall), moet de gebruiker controleren of de Overkleding wel over genoeg reserveruimte beschikt om plaats te bieden aan een geactiveerde airbag. Controleer dit als volgt:

1.     Meet de omtrek van de borst
2.     Meet de breedte van de overkleding ter hoogte van de borst
3.     De Overkleding is geschikt voor het systeem wanneer B > 0.5 X A + 12 CM

WAARSCHUWING!Het airbagsysteem moet ALTIJD gebruikt worden met correct passende Overkleding van de juiste maat voor de gebruiker. Wordt het Systeem gebruikt met de verkeerde maat Overkleding of komt de maat niet overeen met het berekende kledingmaatadvies hierboven, dan kan het Systeem te maken krijgen met een storing, en derhalve leiden tot ernstig letsel en/of de dood. 
WAARSCHUWING!Het airbagsysteem moet ALTIJD gebruikt worden met correct passende Overkleding van de juiste maat voor de gebruiker. Wordt het Systeem gebruikt met de verkeerde maat Overkleding of komt de maat niet overeen met het berekende kledingmaatadvies hierboven, dan kan het Systeem te maken krijgen met een storing, en derhalve leiden tot ernstig letsel en/of de dood. 
GEZONDHEIDS- EN LEEFTIJDSBEPERKINGENDe Systemen te allen tijde buiten het bereik van kinderen houden. De Systemen mogen niet gebruikt worden door personen jonger dan 18 jaar. Bij een ongeval zal het opblazen van de Systemen een plotselinge druk op de rug en romp veroorzaken. Dit leidt mogelijk tot ongemak en bij gebruikers met een zwakke gezondheid kunnen complicaties optreden. In de volgende gevallen mogen de Systemen dan ook niet gebruikt worden: (I) door personen onder de 18 jaar; (II) door personen met bekende hartproblemen en/of andere kwalen, omstandigheden, aandoeningen of ziektes die het hart kunnen verzwakken; (III) door personen met een pacemaker of andere ingebrachte elektronische medische apparatuur; (IV) door personen met nek- en/of rugproblemen; (V) door vrouwen gedurende zwangerschap; (VI) door vrouwen met borstimplantaten en – in algemene zin – door personen met een vorm van lichaamsimplantaten zonder eerst een arts te hebben geraadpleegd. Iedere vorm van lichaamspiercing die zich binnen de bedekking van de airbag bevindt dient te worden verwijderd voor gebruik van de Systemen. Het opblazen van de airbag in of tegen de lichaamspiercings kan namelijk ongemak en/of letsel veroorzaken.
Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen