Gratis verzending en retour vanaf €99,-
03

Wassen & Onderhoud

Motorkleding is niet hetzelfde als gebruikelijke (sport)kleding en dus zijn de was- en onderhoudsvoorschriften ook afwijkend. Volg daarom de instructies die je vindt in ieder REV’IT! artikel op het was- en onderhoudslabel.

Algemene Onderhoudsvoorschriften

Raadpleeg vóór het wassen altijd het was- en onderhoudslabel aan de binnenzijde van je REV’IT! kledingstuk. Wanneer het kledingstuk bestaat uit meerdere lagen (bijvoorbeeld een uitneembare voering), raadpleeg dan het label in iedere laag apart. Deze instructies op de labels hebben voorrang boven iedere andere instructie. Mocht je twijfels hebben over het onderhoud en/of het wassen van je kledingstuk, volg dan uitsluitend de instructies op het kledinglabel of neem contact met ons op. 

Specifieke Onderhoudsvoorschriften

Afhankelijk van het soort motorkleding (leer, textiel, een combinatie van beide) vragen verschillende stoffen en constructies speciale aandacht voor het juiste onderhoud. Volg altijd de was- en onderhoudsvoorschriften op het label in jouw kledingstuk.

Ook hebben we een overzicht samengesteld over de was- en onderhoudsvoorschriften voor uiteenlopende producten. Lees de specifieke instructies goed door. 

GORE-TEX wassen

De belofte "GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™" verwoord heel goed waar het technische membraam van GORE-TEX in excelleert. Om het GORE-TEX membraam zo goed mogelijk te laten functioneren, is het juiste onderhoud van belang. We sommen daarom een aantal voorwaarden op en leggen je graag uit hoe je jouw GORE-TEX membraam op de juiste manier onderhoud:

 • Gebruik absoluut geen reinigingsmiddelen met bleek, oplosmiddelen of andere rigoureuze chemische bestanddelen.
 • Gebruik geen waspoeder.
 • Wrijf niet over/in waterdichte en/of ademende membranen.
 • Stel waterdichte en/of ademende membranen niet bloot aan hitte of langdurig direct zonlicht.
 • Droog geen kleding op een radiator of dicht bij een warmtebron.

Stapsgewijs jouw GORE-TEX membraam wassen:

 1. Verwijder voor het wassen alle voeringen en protectoren.
 2. Sluit alle ritsen en klittenbandsluitingen om beschadigingen aan andere stoffen te voorkomen.
 3. Kleding met het GORE-TEX membraan kan in de wasmachine gewassen worden.
 4. REV’IT! GORE-TEX textielkleding dient gereinigd te worden met de speciale REV’IT! TEXTILE WASH. Dit wasmiddel verwijdert vlekken zonder risico op schade aan de membranen en ademende stoffen.
 5. Was in de machine op 40° C met gebruikmaking van een kleine dosis vloeibare REV’IT! TEXTILE WASH, zoals op de flacon aangeduid. Spoel tweemaal en laat niet te lang draaien om kreuken te voorkomen.
 6. Gebruik NOOIT poederwasmiddel of producten met wasverzachters, conditioners, vlekverwijderaars of bleek. Deze middelen tasten de stof aan.
 7. Hang het kledingstuk te drogen of gebruik een voorzichtig warm droogprogramma. Wanneer het kledingstuk droog is, laat het nog 20 minuten draaien in de droogtrommel om de duurzame waterafstotende (DWR) nabehandeling van de buitenstof te heractiveren.

 

Heeft jouw kledingstuk een uitneembare voering, controleer dan het label in deze voering voor de juiste was- en onderhoudsinstructies. Iedere stof is uniek en vraagt zijn eigen wijze van onderhoud. Volg nauwgezet de instructies om onnodige schade te vermijden en het kledingstuk nog jarenlang in topconditie te houden.

 

Vragen over het wassen van je GORE-TEX membraam?

Heb je nog vragen over REV’IT! GORE-TEX kledingonderhoud? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag. 

Leren motorkleding

Door de natuurlijke oorsprong vragen leren kledingstukken om speciale aandacht. Zo houd je leer in optimale conditie:

 

Leren kleding uit onze Sport collectie:

 

 1. Reinig met een vochtige doek en wat lauwwarm water.
 2. Laat het kledingstuk drogen op kamertemperatuur. Vermijd directe warmtebronnen of zonlicht.
 3. Eenmaal droog, reinig het kledingstuk met REV'IT! LEATHER CLEANER. Laat het opnieuw drogen en geef het een nabehandeling met REV'IT! LEATHER CONDITIONER.

 

Leren kleding uit onze Adventure & Urban collecties:

Vanwege de diversiteit in gebruikte leersoorten in onze Adventure & Urban collecties, vraagt het onderhoud van deze kledingstukken wat meer aandacht.

 1. Verwijder allereerst oppervlakkig vuil met een zachte borstel of tandenborstel.
 2. Reinig zachtjes met een droge, vochtige (witte, katoenen) doek. Wrijf niet te hard, gebruik geen harde borstel of schurende materialen. Laat het kledingstuk drogen in een goed geventileerde ruimte.
 3. Onze kledingstukken van volnerf leer kunnen worden behandeld met kleurloos leervet.
 4. Voordat je een onderhoudsmiddel gebruikt, probeer het eerst uit op een onopvallende plek (zoals in de kraag of in/onder de ritssluiting). Zo kun je controleren hoe het product op het leer reageert. Ben je tevreden, kun je de behandeling voortzetten.

 

Heeft jouw kledingstuk een uitneembare voering, controleer dan het label in deze voering voor de juiste was- en onderhoudsinstructies. Iedere stof is uniek en vraagt zijn eigen wijze van onderhoud. Volg nauwgezet de instructies om onnodige schade te vermijden en het kledingstuk nog jarenlang in topconditie te houden.

 
 

Heb je eventueel nog vragen over het onderhoud van REV’IT! leren kleding, neem gerust contact op met onze klantenservice.

Textiel motorkleding

Of het nu je geventileerde mesh textiel zomerjack betreft of je dagelijkse all-weather kleding, met het opvolgen van de was- en onderhoudsinstructies haal je zo lang mogelijk het allerbeste uit je outfit.

 

 1. Verwijder voor het wassen alle voeringen en protectoren.
 2. Sluit alle ritsen en klittenbandsluitingen om beschadigingen aan andere stoffen te voorkomen.
 3. Jouw textiel en waterdichte kleding dient te worden gereinigd met de speciale REV’IT! TEXTILE WASH. Dit wasmiddel verwijdert vlekken zonder risico op schade aan de membranen en ademende stoffen.
 4. Textiel kleding met een waterdicht en ademend membraan kan in de wasmachine. Was deze apart op maximaal 30° Celsius in een rustig programma.
 5. Gebruik een kleine dosis REV’IT! TEXTILE WASH zoals aangegeven op de flacon.
 6. Gebruik NOOIT wasverzachters; deze ruïneren de werking van het membraan.
 7. Laat je REV’IT! textiel kledingstuk aan een hanger uitlekken en drogen op kamertemperatuur. NIET drogen in een wasdroger.

 

Heeft jouw kledingstuk een uitneembare voering, controleer dan het label in deze voering voor de juiste was- en onderhoudsinstructies. Iedere stof is uniek en vraagt zijn eigen wijze van onderhoud. Volg nauwgezet de instructies om onnodige schade te vermijden en het kledingstuk nog jarenlang in topconditie te houden.

 
 

Heb je eventueel nog vragen over het onderhoud van REV’IT! textiel kleding, neem gerust contact op met onze klantenservice.

Footwear

REV’IT! laarzen en schoenen vormen de fundamenten voor je voeten tijdens al je trips. Waar je voeten gaan, ga jij. Vergeet laarzen en schoenen dus niet de liefde en zorg te geven die ze verdienen, zodat ze langdurig voor je aan het werk kunnen blijven.

Gezien de uiteenlopende soorten laarzen en schoenen in onze collecties, geven we je een aantal richtlijnen hoe ieder materiaal behandeld dient te worden.

 

 • Waxed pull-up leer:

  Kleurloos leervet of schoenpoets in de kleur van het leer. Het karakter van het pull-up leer komt na enige tijd terug.

 • Volnerf leer:

  Kleurloos leervet of vet in de kleur van het leer.

 • Suède:

  Gebruik uitsluitend een borstel om het schoeisel te reinigen en te behandelen. Gebruik nooit leervet of schoenpoets. Je kunt het suède behandelen met waterafstotende spray zoals onze REV’IT! WATERDICHTE SPRAY.

 • Nubuck:

  Gebruik uitsluitend een borstel om het schoeisel te reinigen en behandelen. Gebruik nooit leervet of schoenpoets. Je kunt de nubuck reinigen met een beetje zachte zeep.

 

 1. Laat natte laarzen op natuurlijke wijze drogen op kamertemperatuur.
 2. Plaats je laarzen niet bij een verwarmingselement/warmtebron of in direct zonlicht.
 3. Reinig en gebruik je laarzen uitsluitend wanneer ze van binnen en buiten droog zijn.
 4. Verwijder stof en vuil van een droge laars met een doek of een zachte schoenborstel.
 5. Vergeet niet de zool schoon te maken.
 6. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met REV’IT! LEATHER CLEANER.
 7. Behandel leren laarzen regelmatig met REV’IT! LEATHER CONDITIONER.
 8. Gebruik nooit een waterafstotende spray op volnerf laarzen. Hierdoor worden de poriën afgesloten en de ademende eigenschappen geblokkeerd. Vandaar dat ons WP-leer voorbehandeld is om waterabsorptie te minimaliseren.

 

Heb je eventueel nog vragen over het onderhoud van REV’IT! laarzen en schoenen, neem gerust contact op met onze klantenservice.

Motorjeans

Onze motorjeans bestaat uit andere materialen dan je dagelijkse casual jeans. Deze technische stoffen vragen om specifieke onderhoudsinstructies.

 

 • Gebruik nooit reinigingsmiddelen met bleek, oplosmiddelen of andere rigoureuze chemische bestanddelen.
 • Volg altijd de was- en onderhoudsinstructies op het label in REV’IT! jeans.
 • Was je jeans wanneer nodig. Wanneer je jeans wast, spoelt het water iets van de kleur weg. Was de jeans binnenste buiten om de gedragen look duurzaam te laten contrasteren met de lichter gekleurde delen.

 

 1. Verwijder voor het wassen alle protectoren.
 2. Draai je motorjeans binnenste buiten.
 3. Sluit alle ritsen en knopen om schade aan andere stoffen te vermijden.
 4. Jouw REV’IT! motorjeans dient te worden gereinigd met de speciale REV’IT! TEXTILE WASH. Dit wasmiddel verwijdert vlekken zonder risico op schade aan de stoffen en (ademende) membranen.
 5. Alle REV’IT! motorjeans (ook waterproof modellen) kunnen in de wasmachine. Was deze apart op maximaal 30° Celsius in een voorzichtig programma.
 6. Gebruik een kleine dosis REV’IT! TEXTILE WASH als aangeduid op de flacon.
 7. Gebruik NOOIT wasverzachters. Deze ruïneren de functionaliteit van motorjeans.
 8. Laat je REV’IT! motorjeans aan een hanger uitlekken en drogen bij kamertemperatuur. NIET drogen in een wasdroger.

 

Heb je eventueel nog vragen over het onderhoud van REV’IT! motorjeans, neem gerust contact op met onze klantenservice.

Motorhandschoenen

Onze motorhandschoenen bestaan uit een diversiteit aan materialen. In hetzelfde paar kunnen verschillende stoffen en uiteenlopende features voorkomen. Handschoenen in topvorm houden is van essentieel belang voor een ideale werking en optimaal draagcomfort.

 

 1. Reinig de handschoenen handmatig met een vochtige doek. Gebruik geen heet water.

 2. Verwijder hardnekkige vlekken met een neutrale zeep of een speciale leder- of textiel reiniger.

 3. Breng je handschoenen niet in aanraking met oplosmiddelen (gebruik geen wasverzachters), benzine of reinigingsproducten. Deze kunnen de kwaliteiten (bijv. kleur) van de handschoen aantasten.

 4. Leg je REV’IT! handschoenen niet bij/op een directe warmtebron of in de volle zon. Het materiaal wordt dan hard en stijf.

 5. Laat de handschoenen niet stomen, gebruik geen wasmachine of hogedrukreiniger. Hoge temperaturen en reiniging onder druk kunnen de handschoen beschadigen.

 6. We raden je aan de handschoenen op te bergen in een droge, goed geventileerde ruimte. Vermijd direct zonlicht en directe warmtebronnen.

 7. Laat de handschoenen volledig drogen voordat je ze opbergt. Indien handschoenen nat worden opgeborgen in een niet-geventileerde ruimte, kunnen ze vervormen en beschadigen.

 8. Gebruik onze REV’IT! LEATHER CLEANER & CONDITIONER of REV'IT! TEXTILE SPRAY om je handschoenen te behandelen.

 

Heb je eventueel nog vragen over het onderhoud van REV’IT! handschoenen, neem gerust contact op met onze klantenservice.