Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Ayumu Sasaki
Discover
Maak kennis met REV'IT! Rider Ayumu Sasaki! De Japanse coureur vormt de voorhoede van een golf aan Aziatisch talent die de GP-paddock overspoelt. 

Ayumu Sasaki, afkomstig uit Yokosuka aan de Baai van Tokio, vormt al een tijd de voorhoede van een nieuwe golf aan Aziatisch talent die de GP-paddock overspoelt. De Japanse coureur deed voor het eerst van zich spreken in de Red Bull MotoGP Rookies Cup van 2015, waarin hij bij zijn debuut direct voor het kampioenschap streed, om dat het seizoen erna te verzilveren.

Ayumu hield het momentum vast door een jaar later zijn debuut te maken in het Moto3 wereldkampioenschap, om een jaar later uitgeroepen te worden tot Rookie of the Year van 2017. Hij bouwt voort op die weergaloze prestaties, voelt zich lekker in zijn vel in de Moto3 en geldt als absolute voorhoedestrijder van die klasse.

 Met alle ogen gericht op Sasaki, bijgenaamd Crazy Boy door zijn - voor een Japanner – zeer ongebruikelijke uitgesproken karakter, had hij in zijn hele Moto3-seizoen een zware druk op de schouders. Maar hij wist zijn waarde te bewijzen en zijn klasse te tonen, om uiteindelijk het kampioenschap te verliezen op slechts 6 punten en het Moto3-seizoen af te sluiten als runner-up. Dankzij dit resultaat krijgt hij voor 2024 een nieuwe uitdaging voor de kiezen bij de Yamaha-familie in de Moto2. 

BijnaamCrazy BoyNationaliteitJapansRaceklasseMoto2 Wereld KampioenschapMotorCorreos Prepago Yamaha VR46 Team – Kalex Moto2#revitrider sinds2023
Prestaties
  • 2016 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen
  • 2017 Moto3 Rookie of the Year
  • 2023 Moto3 World WK runner-up
GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen