Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Collin Veijer
Discover
Maak kennis met REV'IT! Rider Collin Veijer! Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Collin al een enorm track record weten op te bouwen.

Collin Veijer is telg van een complete familie Nederlandse motorcoureurs en racet al sinds zijn vijfde. Hij begon in het Nederlandse minibike-kampioenschap, maar liet al snel de Lage Landen achter zich. Om zichzelf op te werken naar het wereldkampioenschap, koos hij ervoor om in de gruwelijk competitieve Italiaanse kampioenschappen uit te komen.

Als ervaringsdeskundige werkte Veijer aan zijn manier van racen en trainde hij zichzelf op mentaal en lichamelijk vlak. Die geleerde ervaringen paste hij toe in de Italiaanse opstapklassen en de Red Bull MotoGP Rookies Cup, waarin hij tot aan het laatste weekend vocht om het kampioenschap.

Met zijn promotie naar het Moto3 WK in 2023, wilde Veijer het momentum vasthouden, extra ervaring opdoen en zich laten gelden als een echte WK-coureur. En hoe! Niet alleen maakte hij indruk met de eerste Nederlandse pole position in 24 jaar, ook behaalde hij de eerste Nederlandse GP-zege sinds 1990. En dat in zijn rookie-seizoen!

NationaliteitNederlandsRaceklasseMoto3 wereldkampioenschapMotorLIQUI MOLY Husqvarna Intact GP – Husqvarna FR250GP#revitrider sinds2023
Prestaties
  • 2017 MiniGP Europees kampioenschap
  • 2018 CIV Pre-Moto3 kampioenschap; runner-up
  • 2022 Red Bull MotoGP Rookies Cup; runner-up
GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen