Gratis verzending en retour vanaf €99,-

#revitrider
Zonta van den Goorbergh
Discover
Overstappen naar de GPs net voor de leeftijdlimiet omhoog ging, garandeert dat Zonta van den Goorbergh voor altijd de jongste Moto2-rijder is. Dat is alleen wel zo’n beetje de enige garantie die de Nederlander gaat krijgen. Nu is het aan hem.

De carrièrekeuzes van Zonta van den Goorbergh zijn niet voor de poes. De overgang van de lichtgewichtklasse in het Italiaanse kampioenschap naar het Moto2 wereldkampioenschap, zonder tussenstap in de Moto3, is voor een slechts 16-jarige ongekend en op zijn minst dapper te noemen. Door deze overstap werd hij de jongste Moto2-coureur aller tijden.

Het is geen kleine opgave om zo vroeg te moeten rijpen voor het oog van de racewereld, als rijder noch als persoon. Maar de Nederlander snelt zijn leeftijd voorbij, zowel op als naast het circuit, terwijl hij zijn steilste leercurve nog in het verschiet heeft liggen. Natuurlijk heeft Zonta als zoon van voormalig 500 cc GP-coureur Jurgen van den Goorbergh zijn achternaam mee; junior was nog niet eens geboren toen zijn vader zijn laatste GP-races reed. Maar de jonge Nederlander is vastberaden zijn eigen geschiedenis te schrijven in de GP-racewereld.

Zonta zit nog maar aan het begin van een racecarrière, dus heeft de tijd. In ieder geval heeft hij nu al bewezen niet vies te zijn van een uitdaging.

NationaliteitNederlandRaceklasseMoto2 WereldkampioenschapMotorRW Racing GP – Kalex Moto2#revitrider sinds2022
Achievements
  • ??

GearGeneral

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen