Gratis verzending en retour vanaf €99,-

Geen Concessies in Comfort & Bescherming

Expedition H2O Motorlaarzen

Zie hier de Expedition H2O laarzen: bekroond met awards, topklasse performance. De alles-in-één ADV footwear bij uitstek voor avontuurlijke rijders.

Expeditions motorcycle bootsExpeditions motorcycle boots
Bestemming: Onbekend

In verraderlijke omstandigheden begint een blind vertrouwen in je motor vanaf de basis. Je machine mag dan uitgerust zijn met alle after-market onderdelen en vooruitstrevende elektronische vangnetten die de motorwereld te bieden heeft, maar als je motor rolt op de verkeerde banden, heb je niets aan alle extra features.

Staand op de voetsteunen heb je een soortgelijke stabiele basis nodig in ondersteuning en controle. De Expedition H2O is niet een gemakshalve uitvergrote versie van een andere laars. De Expedition H2O is speciaal ontworpen om de zwaarst denkbare situaties het hoofd te kunnen bieden. Deze laarzen brengen je waar je heen wilt.

Expeditions motorcycle boots Expeditions motorcycle boots
Gaten dichten

Op het moment dat de REV’IT! ontwerpers zich opmaakten voor de bouw van de meest toonaangevende vorm van adventure footwear, keken ze niet om naar wat er al op de markt verkrijgbaar was. Integendeel: de ontwerpers gingen op zoek naar wat er nog níet bestond. Juist op nog niet ontgonnen terreinen houden innovaties zich schuil en floreert REV’IT!.

Ons ontwerpteam ontdekte dat er nog veel terreinen braak lagen waar de behoeften en wensen van avontuurlijke motorrijders nog niet op uitgetekend waren. Juist het ontbreken van baanbrekende, topklasse performance op laarzengebied zou de drijvende kracht worden achter de Expedition H2O.

Research & Development

Aanvankelijk leek het een onmogelijke opgave. Maar doorzettingsvermogen en verbeten koppigheid kregen toch de overhand. Het kostte ons drie jaar ontwikkeling, meer dan 100.000 testkilometers, 27 prototypes, 134 commentaren en 86 aanpassingen voordat we het eindresultaat bereikten waar we onze zinnen op hadden gezet: de revolutionaire Expedition H2O laarzen. De nieuwe maatstaf in adventure motorlaarzen.

Jaren Ontwikkeling03
Testrijders08
Continenten05
Paren Testlaarzen27
Testkilometers128K
Serieus Kilometers Maken

In iets meer dan een jaar tijd had een geselecteerd team zeer ervaren en gerenommeerde adventure rijders meer dan 100.000 on- en off-road kilometers bij elkaar gereden onder de meest veeleisende omstandigheden.

Deze liepen uiteen van extreme hitte en droogte tot aan drijfnatte en ijskoude weersomstandigheden, met alle denkbare varianten ertussenin. De Expedition H2O laarzen hebben al meer paden bereisd en meer continenten gezien dan zelfs de meest ervaren avonturier waarschijnlijk ooit in zijn leven zal verkennen.

Onze testrijders voorzagen ons van onschatbare feedback, waardoor we de ontwikkeling van prototypes continu konden herzien, aanpassen en bijschaven tot perfectie was bereikt. Het uiteindelijke resultaat, een compleet nieuwe dimensie in comfort, veiligheid en performance, kun je nu zelf ervaren. Dit zijn de laarzen van de toekomst.

Wat je ook ziet bij andere merken, het combineren van design en technologie hoeft bij ons niet te leiden tot een compromis. Vorm en functie kunnen wel degelijk samengaan; de Expedition H2O laarzen zijn hiervoor het bewijs. Het zijn uiterst solide, standvastige laarzen, simpelweg omdat we ze zo ontwikkeld hebben. Lees hier hoe we dat voor elkaar kregen.

01. Ergonomie & Bescherming

Dynamic Support Frame

Om een nieuwe dimensie in bescherming te bewerkstelligen zonder het baanbrekende comfort op te offeren, speelde de ontwikkeling van het Dynamic Support Frame (DSF) een cruciale rol. Deze REV’IT!|DSF voorkomt overstrekking van pezen en spieren. Drie vitale componenten werken hierbij samen als een enkel systeem, waardoor je in ieder terrein de gang erin kunt houden zonder zorgen over je veiligheid.

De 3 Hoofdcomponenten:

01. Kuitsteun:

Biedt steun aan de kuit wanneer de Boa® vetersluiting wordt aangesnoerd.

02. Hielcup:

Levert bescherming aan de enkel en verbindt de kuitsteun aan de scharnierpunten van de enkel.

03. Stability Frame

Met dit frame wordt de hydratex®|Sphere constructie aan de laars bevestigd. Geeft stijfheid aan de zool en zorgt voor een drastische afname van vermoeidheid die ontstaat bij langdurig staan op de voetsteunen.

02. De Perfecte Aanspanning

Het BOA® Fit System

De Expedition H2O laarzen wisten we uit te rusten met een flinke hoeveelheid protectoren en overige beschermingsdelen. Hierdoor kunnen ADV-rijders eindeloos en met een gerust gevoel door kunnen blijven rijden, of ze nu alle beschermende details op de proef stellen of niet. Blijken alle protectiemaatregelen na gedane arbeid uiteindelijk overbodige luxe te zijn geweest, des te beter. De grootste innovatie waar de drager wel dagelijks mee te maken krijgt is de BOA® sluiting.

Op de Expedition H2O vind je geen ouderwetse gespen of iele spanbandjes. Het BOA® Fit System maakt gebruik van luchtvaartstaal en spant de laars aan tot een zelf te bepalen pasvorm met een simpele draai (ook met handschoenen aan) aan de draaiknop.

03. Waterdicht & Ademend

hydratex|Sphere

Mocht je het nog niet opgemaakt hebben uit de naam, de Expedition H2O laarzen zijn volledig waterdicht. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toen onze ontwerpers zich begonnen te verdiepen in het topsegment technische off-road motorlaarzen, bleken er helemaal geen waterdichte exemplaren te bestaan.

De toepassing van een hydratex|Sphere gelamineerde constructie geeft de Expedition H2O een nieuwe dimensie. Waar slechte weersomstandigheden of stromend water andere ADV-laarzen laten afhaken, gaan onze gewoon kurkdroog verder.

04. Extreem Comfortabel

Vibram® Apex Zool

De Vibram® Apex zool levert grip, stabiliteit en controle, terwijl de toegevoegde multi-density EVA-laag schokken absorbeert. Daarbij maakt het anatomische voetbed de laars uitzonderlijk comfortabel.

Wij weten maar al te goed dat de zool van een motorlaars op een unieke, specifieke manier dient te functioneren. We durven wel te stellen dat we expert in die materie zijn. Vandaar dat de REV’IT! ontwerpers besloten de expertise van twee ondernemingen te verenigen en nauw samen te werken met Vibram® om hierdoor de eerste, in samenwerking gemaakte Vibram® zool in de motormarkt te maken: de Vibram® Apex zool.

Wat de Vibram® Apex zool zo uniek maakt? Wel, we maakten een nieuw design voor de zoolstructuur om tegemoet te komen aan de speciale wensenvan de motorrijder. Een greep uit de noviteiten: een zelfreinigend profiel voor grip en veiligheid, een asymmetrische hiellijn voor een optimale hielpositie op de voetsteun en een extra multi-density EVA laag voor  gewichtsreductie en schokabsorptie.

05. Bescherming aan Scheen & Tong

SEESOFT

REV’IT! ontwikkelde het SEESOFT™ foam om low-profile, flexibele en ademende protectoren te kunnen creëren met de beste beschermende waarden. Met succes.

Het resultaat is een nauwelijks voelbare, buigzame foam die meerdere schokken kan absorberen zonder het comfort, de ventilatie en de bewegingsvrijheid aan te tasten. De zeer schokbestendige mix van nitril en polynorborneen rubbersoorten maakt een traagschuim dat meerdere schokken kan verwerken, met behoud van duurzaam comfort. Bij een impact zal de laag traagschuim de optredende energie over een groter, effectiever oppervlak verspreiden. Dit reduceert de overdracht van energie aan het been.

De Onbereden Paden

Wij leiden je erheen. Shop in onze Adventure Off-Road footwear collectie en bijkomende kleding. Geniet met volle teugen van de natuur met de zekerheid alles de baas te kunnen.

Adventure Off-Road Collectie
Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen