Gratis verzending en retour vanaf €99,-

Nieuwe Definitie in Adventure Motorcycle Laarzen
Vanaf de Basis

Toen we besloten de nodige opschudding teweeg te brengen in het laarzensegment, hadden we een duidelijke doelstelling voor ogen: de beste footwear maken wat betreft veiligheid, ontwerp en functie. Dus gingen we aan de slag. En overtroffen onze doelstellingen.

De Ziel & Zool van onze Motorlaarzen


De Ziel & Zool van onze Motorlaarzen
Eenmaal aan het brainstormen over onze nieuwe adventure laarzen, schonken we extra aandacht aan de aspecten waar de succesvolste outdoormerken hun vertrouwen in leggen qua extreme grip, duurzaamheid en comfort. We wilden er voor zorgen dat de rijder verzekerd is van de broodnodige tractie aan de voetzolen, of hij nu op de motor zit, een tussentijdse wandeling maakt of stapvoets meestept op een instabiele ondergrond.

Alle wegen leidden uiteindelijk naar Vibram®, wereldberoemd fabrikant van zolen. De in samenwerkingsverband ontworpen Vibram® Apex zool voldoet aan de CE-certificering, dus aan de eisen die gesteld worden aan beschermende motorlaarzen en -schoenen. Net als andere Vibram® zolen zijn ook die aan onze motorlaarzen gemaakt met Mont compound, een stevige rubbersoort die getest is op ’s werelds hoogste bergtoppen voor een maximale steun en duurzaamheid.


In deze zool hebben we alles samengebracht waaraan een motorrijder behoefte heeft, wachtend bij het verkeerslicht, staand op de voetsteunen, raggend over off-road paden of aan de wandel tijdens een dag hiken. Een totaal nieuwe dimensie in laarzen dus.

Wat de Vibram® Apex zool onderscheidt? Wel, we hebben het profiel opnieuw ontworpen voor de specifieke eisen die een motorrijder stelt. Hieronder vallen een zelfreinigend, open zoolprofiel voor tractie en veiligheid, een asymmetrische hiel voor een optimale laarspositie op de voetsteun en een extra, multi-density EVA-laag die het gewicht laag houdt en schokken optimaal absorbeert.

Extreem WaterdichtExtreem Waterdicht

Om verzekerd te zijn van de lichtste en droogst mogelijke motorlaars denkbaar, maken we in de opbouw gebruik van een directe laminering met GORE-TEX, een gepatenteerde techniek om aan de buitenzijde volledige waterdichtheid te bewerkstelligen. Doordat regenwater op het oppervlak geweerd wordt, is toepassing van gecoate naden overbodig.

Dit heeft als bijkomend voordeel dat de laarzen geen water opnemen, waardoor de drager geen overtollig gewicht meedraagt. Daarnaast blijft de voetentemperatuur stabieler; een natte voering onttrekt nu eenmaal warmte aan de voeten. Deze constructie was een belangrijk element voor ons; droge en lekker aanvoelende voeten vertalen zich in een meer ontspannen, meer gefocuste motorrijder.

Draaisluiting

Voor de ideale aanspanning, iedere keer dat de laarzen worden aangetrokken, waren we vastbesloten om een degelijk en handig sluitmechanisme te hanteren die de voet volledig omsluit om zo extra steun te bieden aan de voet en enkel. Dus deden we een beroep op BOA®, een Oostenrijkse onderneming die een naam heeft opgebouwd in sluitingen voor wintersportschoeisel.

De BOA® draaischijfsluiting maakt gebruik van - in de nylon kabels verwerkt - roestvrijstaal uit de luchtvaartindustrie in combinatie met geleiderails met geringe frictie. Met het draaien aan de knop worden de kabels in gelijke mate aangespannen om de voet en enkel. Wanneer de juiste aanspanning is bereikt, kan het systeem vergrendeld worden. Om de aanspanning op te heffen, hoeft de gebruiker alleen maar de schijf open te drukken. Dit systeem staat garant voor een uitzonderlijke precisie, aanpasbaarheid en controle en is daardoor de ideale uitkomst voor een tijdloos duurzaam product.

Een Royaal Aanbod aan Adventure Laarzen

De genoemde componenten gebruiken we om een nieuwe maatstaf in avontuurlijke laarzen te zetten. Onze collectie omvat een breed aanbod modellen die geschikt zijn voor alle soorten omstandigheden en omgevingen. Of je nu een hardcore off-road rijder bent, genoegen neemt met dagtrips over lokale stuurwegen of laarzen nodig hebt voor dagelijks woon-werkgebruik, wij bieden je modellen die perfect aansluiten bij jouw rijstijl.

 

Expedition GTX Laarzen

Het nieuwste model in onze Adventure laarzencollectie is de revolutionaire Expedition GTX. De beste keus voor rijders die maximale bescherming en optimaal comfort eisen tijdens hun off- en on-road reizen.

Discovery GTX Laarzen

Stabiliteit, veiligheid en comfort in een fraai uitziend geheel. De Discovery GTX laarzen bieden de features en gebruiksvriendelijkheid van toerlaarzen met het comfort van trekking schoenen. Een regelrechte publiekslieveling wereldwijd. Wat voor weersomstandigheden je ook aantreft, de Discovery GTX laarzen houden je voeten lekker in hun vel en beschermd, zowel op de motor als ernaast.

Pioneer GTX Laarzen

De Pioneer GTX laarzen hebben we ontwikkeld voor rijders die verlangen naar de features en performance van de Discovery GTX, maar dan uitgevoerd in een meer dag in dag uit stijl. Deze laarzen zijn ontworpen als een hybride tussen een hiking- en een motorlaars. De Pioneer GTX beschikt over de hoogstaande technische componenten van de Discovery GTX, maar dan verwerkt in een kortere, enkelhoge uitvoering. Hierdoor kan de Pioneer GTX net zo makkelijk gedragen worden met een jeans als met een ADV motorbroek.

Meer Laarzen

Onze laarzencollectie omvat bovendien een brede keuze aan toerlaarzen die je overal heen brengen, ongeacht de weersomstandigheden. Dus zet je beste been voor, trek eropuit en verken jouw wereld.

Adventure Travel Collectie
Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen