Gratis verzending en retour vanaf €99,-

REV’IT! x GORE-TEX
Discover
Op jacht naar perfectie en veelzijdigheidOnze toewijding in het ontwerpen en ontwikkelen van topklasse motorkleding met waterdichte, ademende en winddichte eigenschappen kan niet zonder samenwerking met het beste van het beste op materiaalgebied. Laten we wat dieper duiken in de GORE-TEX technologie en onze collectie GTX jassen, broeken en handschoenen.Our dedication to designing and executing top-tier motorcycle gear that’s waterproof, breathable, and windproof includes working with the best-of-the-best. Let’s take a closer look at the GORE-TEX technology and our collection of GTX jackets, pants, and gloves.

Wanneer je als merk wilt voldoen aan de zwaarste eisen op het gebied van waterdichtheid en ademende eigenschappen, ontkom je niet aan de enige fabrikant die werkelijk de garantie biedt van een droog lichaam, ongeacht de weersomstandigheden: W.L. GORE & Associates, beter bekend als GORE-TEX. Wij maken gebruik van GORE-TEX in onze premium producten om meerdere goede redenen. Laten we je eens inwijden in het hoe en waarom.

Waterdicht
Dankzij de GORE-TEX GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™ belofte zijn GTX producten 100% waterdicht zodat je droog en lekker in je vel blijft zitten, zelfs onderweg in de slechtste weersomstandigheden.

Winddicht
Omdat GORE-TEX materiaal winddicht is, wordt de wind chill drastisch verlaagd, zo niet teniet gedaan. Hierdoor blijf je aangenaam warm in je motorkleding.

Ademend
De ademende eigenschappen van GORE-TEX technologie laat transpiratievocht door de stof verdampen. Dit voorkomt oververhitting en de opbouw van zweet op de huid.

Het GORE-TEX membraan onder de loep

Het GORE-TEX membraan vormt de kern van al onze GORE-TEX producten. Het bestaat uit meer dan 1,4 miljard microscopische poriën per vierkante centimeter. Deze poriën zijn 20.000 maal kleiner dan een waterdruppeltje en toch 700 keer groter dan een waterdampmolecule.

01   ADEMEND02   WINDDICHT03   BUITENSTOF04   MEMBRAAN05   VOERING

Vandaar de reden waarom (regen)water niet van buiten naar binnen kan komen, maar waterdamp wel van binnen naar buiten kan.

Laminaten en voeringen

Het GORE-TEX membraan kan toegepast worden door gebruikmaking van verschillende technieken, afhankelijk van het beoogde gebruiksdoel van het kledingstuk en de gewenste functionele aspecten.

Laten we dit eens voor je uit de doeken doen.

 

 

Laminering nader verklaard

Wanneer je de term ‘laminaat’ of ‘laminering’ vermeld ziet staan, hebben die termen betrekking op de manier waarop het membraan is aangebracht aan de buitenstof. Het membraan is letterlijk gelamineerd of geseald aan de buitenstof en wordt hierbij tegen beschadiging beschermd door een dragende stof. Alle stiknaden zijn waterdicht gemaakt door ze te sealen.

De drie voornaamste voordelen van dit systeem: in de eerste plaats biedt deze techniek het hoogste niveau aan ademende eigenschappen. Bovendien blijft het gewicht gering en droogt de buitenstof snel vanwege de beperkte vochtopname. Tot slot voorkomt een stof die niet verzadigd raakt met regenwater de afgifte van kou naar het lichaam door snel afkoelend regenwater. Wij maken gebruik van twee verschillende GORE-TEX laminaten in onze kleding:

2-laags laminaat

Het GORE-TEX membraan is in dit geval direct gelamineerd aan de buitenstof zonder beschermende, dragende stof. Omdat deze constructie eerder het membraan beschadigt, gebruiken we altijd een beschermende voering in onze kleding.

3-laags laminaat

Deze constructie sealt het GORE-TEX membraan tussen de buitenstof en de binnenvoering. Het membraan wordt beschermd door een dragende stof. Deze is zo sterk dat een extra beschermende voering overbodig is.

Gelamineerde GORE-TEX Outfits
Dominator GTX

Premium, gelamineerde en geventileerde GORE-TEX jas voor de meest veeleisende avontuurlijke rijder

Shop this look
Hide
Poseidon 3 GTX

All-season, 2 & 3-laags gelamineerde GORE-TEX toer-outfit met unieke features

Shop this look
Hide
Trench GTX – Ridge GTX – Globe GTX

Gelamineerde en geventileerde GORE-TEX jassen en broeken met een minimalistisch design

Shop this look
Hide
Voering nader verklaard

Ook hebben we outfits met een uitneembare GORE-TEX voering die dienst doet als een apart te dragen waterdicht jack. Deze voering bevindt zich onder de buitenstof, heeft een gering gewicht, is uiterst ademend en eenvoudig op te bergen wanneer de zon zich van zijn beste kant laat zien.

Het voordeel van het systeem met voering is een geringer gewicht van de buitenstof van de jas en broek. Ook biedt dit systeem extra draagcomfort en souplesse door de afwezigheid van laminaat. Het nadeel is een grotere mate van wateropname door de buitenstof in hevige regen. Ook heeft het een langere droogtijd in koude en natte weersomstandigheden.

Outfits met GORE-TEX Voeringen
Defender 3 GTX

All-climate adventure travel outfit met uitneembare thermo- en GORE-TEX voering

Shop this look
Hide
Neptune 2 GTX

All-season outfit met uitneembare thermo- en GORE-TEX waterdichte voeringen

Shop this look
Hide
Adventure Travel Collectie
GORE-TEX Collection
Adventure Travel Collection
Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen