Gratis verzending en retour vanaf €99,-

De Perfecte Circuitdag

Er zijn weinig plaatsen op aarde zo speciaal als een circuit. Het is een hogesnelheidslaboratorium waar je veilig tot aan de limietwaar je kunt rijden en je eigen grenzen kunt aftasten. Net als bij ieder experiment in een laboratorium is het gebruik van de juiste tools van cruciaal belang. Of je het nu opneemt tegen andere rijders of een nieuwe persoonlijk record aan het zetten bent, de Race collectie heeft alles in huis voor een perfecte circuitdag.

Testen op wereldniveau

We gaan op pad om onze eigen perfecte circuitdag te beleven en de Quantum 2 serie op de proef te stellen. En gezien we konden aanhaken bij de Master Class Yamaha op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, hadden we een goede start.

Wake Up, Warm Up

Een strakblauwe lucht, een volle tank benzine, een leeg circuit. Qua basisvoorwaarden kon je jezelf niets beter wensen bij het betreden van een circuit van wereldklasse als Misano. Tuurlijk, een kop koffie kan geen kwaad. Met die extra energieshot liepen we door de pits. Alleen al het decor, de geluiden en de geuren brachten de adrenalinestromen in een hogere versnelling, wetende wat er in een paar minuten tijd in het verschiet lag. De bekende geur van warm rubber die dwars door de bandenwarmers opsteeg en de heerlijke sound van Yamaha’s YZR-M1 vier-in-lijn, bezig met een geluidsmeting, werkten minstens zo goed als de cafeïnedosis van deze ochtend.

Leren door te doen

Aan de hand van de circuitplattegrond op een tv-scherm liep de instructeur zijn checklist af. Hij spijkerde ons bij over de circuit-‘etiketten’, de betekenis van de vlaggen, de gedetailleerde nuances van het circuit en het rijden van “de perfecte lijn”. Soms denken we allemaal te weten hoe we circuitbochten moeten aansnijden zoals de professionals, maar eerlijk gezegd is zo’n opfriscursus een geschenk uit de hemel. Zeker wanneer je nog nooit eerder op een bepaald circuit bent geweest.

Shop this look
Hide
3, 2, 1 en gaan!

Met ons leren pak aan, voorverwarmde banden en volle tanks betraden we het circuit. Van 9.30 tot 13.00 uur reden de twee afzonderlijke rijdersgroepen in vrij rijden-sessies van twintig minuten. Het tempo opbouwen in de eerste ronden werd een stuk makkelijker gemaakt dankzij de Quantum 2 overall.

De tot in detail uitgewerkte ergonomie en strategisch geplaatste perforaties leveren een serieuze bijdrage aan het comfort waardoor het pak aanvoelt als een tweede huid. Hierdoor kun je je beter concentreren op het aanremmen, de apex en het uitkomen van de bochten.

Lunchen, relaxen, bijtanken.

De klok van 13.00 uur betekende het einde van de eerste dagsessie. Na vier uur nagenoeg non-stop rijden, de rijstijl bijschaven en pushen om de rondentijd aan te scherpen, kon lunch niet op een beter tijdstip klaar staan. Het Quantum 2 pak, de handschoenen en het Supersonic onderpak doen hun werk om ons lichaam koel te houden, ronde na ronde. Zeker gezien de lichamelijke inspanning die het kost om een topsportmotor op zo’n snel en vloeiend circuit als dat van Misano rond te sturen.

Tussen alle broodjes en flessen koud water door bespraken de instructeurs - die ons de hele ochtend in de gaten hadden gehouden - hun feedback met ons zodat we die informatie in de middagsessie zouden kunnen toepassen. Waren we al enthousiast van het circuitaf komen rijden, de wetenschap dat we de verbeterpunten in de praktijk zouden brengen maakte ons extra gemotiveerd om direct weer het circuitop te gaan en het momentum vast te houden.

Blijven Pushen

Bijgetankt en opgefrist, gaan we het circuit weer op voor de middagsessies. Alle wijze adviezen van de instructeurs zaten vers in gedachten bij het insturen van de eerste bocht. Ver vooruit kijken, ontspannen op het zadel zitten, armen en handen losjes aan het stuur. Ontspannen in het zadel blijven lijkt een eenvoudig op te volgen advies, maar tijdens een volle dag van ronde na ronde met maximale inspanning, blijk je snel spanning op te bouwen en de uitputting nabij te raken. Genoeg conditie hebben om het einde van de dag te halen vraagt om regelmatige training en vastberadenheid.

Uitputtend maar euforisch

Een dag lang een sportmotor rijden is zonder twijfel fysiek inspannend, dus heb je een outfit nodig die je niet tegenwerkt, maar juist met je mee beweegt, je ondersteunt en aanmoedigt. Comfortabel zijn op het circuit is net zo belangrijk als comfortable zijn in je pak en op een motor. De Quantum 2 eendelige overall in combinatie met de Quantum 2 handschoenen voelen en werken als een tweede huid en zijn goed voor een circuitdag vol zelfvertrouwen. Wil je een perfecte circuitdag, begin dan met een solide basis. Onze solide basis.

Race Collectie

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen