<b>Halverwege het WSBK seizoen</b> Álvaro Bautista

Halverwege het WSBK seizoen Álvaro Bautista

Begin 2019 verkaste REV’IT!-rijder Álvaro Bautista naar de World Superbike-klasse en sindsdien heeft hij na bijna iedere race de hoogste trede van het podium bezet. We laten hem aan het woord over deze historische hoogtepunten en over het komende weekend in Laguna Seca.
06-20-2019
Sport

Intro text

ÁLVARO SCHRIJFT GESCHIEDENISBOCHT NA BOCHT

Zijn fans wisten niet wat ze konden verwachten toen Álvaro Bautista de overstap maakte van MotoGP naar de Panigale V4 Superbike van het Ducati-fabrieksteam. Maar al snel hadden ze alle reden voor een feestje. Zijn techniek en klasse op wereldniveau resulteerde bijna iedere WSBK-ronde in een zege, inclusief het bereiken van de langst onafgebroken zegereeks vanaf de seizoenstart. Met het ingaan van de tweede seizoenshelft spraken we hem over de uitdagingen en kick van deze – voor hem - nieuwe klasse.

Product images

Álvaro Bautista portrait

Intro text

Laguna Seca is een totaal andere baan ten opzichte van de overige circuits op de WSBK-kalender. Ik heb zin om er weer te racen omdat ik er hele goede herinneringen aan heb toen ik nog in MotoGP racete.

Intro text

~ Álvaro Bautista

About this page

Met welke uitdagingen heb je halverwege het seizoen te maken en in hoeverre verschillen ze van de uitdagingen aan het begin van dit jaar?

AB: Mijn doel is op dezelfde manier te blijven werken als tijdens het eerste deel van het seizoen, maar tegelijkertijd mezelf en de machine te verbeteren. We zijn nog steeds bezig met de doorontwikkeling van de motor omdat deze helemaal nieuw is vergeleken met de fiets van vorig seizoen. Er is altijd ruimte voor verbetering en daaraan moeten we blijven werken.

Aan het begin van het seizoen was ik gefocust op het onder de knie krijgen van het WSBK-format en de benadering van het weekend dat bestaat uit drie races. Nu moet ik die opzet nog stapsgewijs leren verbeteren.

Als je terugkijkt naar de seizoenstart, vind je dan dat de overgang naar WSBK soepeltjes verliep? En wat ben je nog steeds aan het bijschaven?

AB: De overgang is geleidelijk verlopen. Ik denk dat de eerste tests van cruciaal belang voor me zijn geweest om de hele machine, de banden, de vering, het blok te doorgronden.

En eigenlijk heeft het me niet veel moeite gekost om me aan de motor aan te passen qua rijstijl; gelukkig hadden we niet veel tijd nodig om dat voor mekaar te krijgen.

Product images

Álvaro Bautista midseason recap 1
Álvaro Bautista midseason recap 2
Álvaro Bautista midseason recap 3
Álvaro Bautista midseason recap 4

"Dit jaar ben ik hartstikke blij met het team en de motor; en ik win races, dus nee, missen doe ik de MotoGP niet." ~ Álvaro Bautista

About this page

Mis je iets van de MotoGP, als je überhaupt iets kunt noemen?

Eigenlijk mis ik het nauwelijks omdat ik de laatste jaren voor satellietteams reed en het erg lastig was om voor topklasseringen te rijden. Dit jaar ben ik hartstikke blij met het team en de motor; en ik win races, dus nee, missen doe ik de MotoGP niet.

Hoe werd je door de andere WSBK-coureurs ontvangen?

AB: In zekere zin zijn de rijders wel blij met mijn komst in het WSBK. We verhogen het niveau van het kampioenschap, we zijn sneller en vergroten het deelnemersveld. Nou ja, niet alle rijders zijn blij met me, maar de meerderheid wel.

Highlights

Bautista Taking 1st Place

About this page

Even los bezien van de Spaanse ronden: welke circuits op de WSBK-kalender dit jaar behoren tot jouw favoriete? Hoe waardeer je Laguna Seca tegenover de andere circuits dit seizoen?

AB: Er zitten hele fraaie tussen, maar los van de Spaanse weekends vind ik de Italiaanse races speciaal omdat de toeschouwers helemaal gek zijn van motoren. Toch kan ik Laguna Seca wel in mijn top drie zetten omdat alles er zo anders is en het een unieke sfeer heeft.

Naar welke specifieke circuiteigenschappen zie je uit op Laguna Seca? En waar zie je tegenop?

AB: Laguna Seca is een totaal andere baan ten opzichte van de overige circuits op de WSBK-kalender. Ik heb zin om er weer te racen omdat ik er hele goede herinneringen aan heb toen ik nog in MotoGP racete. Het is een uitdagende baan, maar als je de juiste slag te pakken hebt, kun je er veel lol beleven.

Product images

Álvaro Bautista close-up

About this page

Al vele jaren rijd je voor REV’IT! In hoeverre heeft jouw outfit een bijdrage geleverd aan de prestaties in jouw carrière tot nu toe?

AB: REV’IT! en ik werken al heel veel jaren samen en dat is een goede zaak; het betekent dat er een sterke vertrouwensband is tussen ons. Sinds het prille begin heb ik geprobeerd mijn gevoel met het leder aan REV’IT! over te brengen en terug te koppelen - en ze hebben altijd goed naar me geluisterd in doorontwikkeling. Feitelijk zijn we samen met elkaar opgegroeid en hebben we een topniveau bereikt; ik als coureur en zij op het gebied van materialen.

De REV’IT! Jerez 3 handschoenen zijn rechtstreeks ontworpen vanuit jouw feedback uit de MotoGP. Welke features bevallen je het meest?

AB: De Jerez 3 handschoenen hebben een uitzonderlijke kwaliteit en vormen zich uitstekend naar de rijder. Als je in de race zit voelen ze bijzonder comfortabel, zozeer dat je haast niet het gevoel hebt dat je handschoenen draagt. Ook het beschermingsniveau is top en bovendien is Jerez een goeie naam voor handschoenen! Ik ben er heel tevreden mee omdat ik me kan herinneren dat we ze in 2010 begonnen te ontwikkelen. Ik geloof echt dat ze de top zijn qua bescherming en design.

About this page

En eentje voor de gein: wie is jouw favoriete Amerikaanse popicoon?

AB: Valt niet mee om er eentje uit te kiezen; er zijn er zoveel. Ik weet niet, misschien Jason Derulo!

Intro text

Highlights

Bautista victory lap

VOLG ONZE
REV’IT! RIJDERS

REVIT_RACING


Nu je wat inzage hebt gekregen in het waarom en hoe van onze rijders, geven we je graag de gelegenheid hun vorderingen te volgen via onze speciale REV’IT! Racing Instagram pagina.