<b>MOTOGP</b> NAAR MISANO

MOTOGP NAAR MISANO

Het MotoGP-circus strijkt neer aan de Adriatische kust en maakt zich op voor alweer een iconisch raceweekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.
09-12-2019
Sport

Over het
Misano World Circuit Marco Simoncelli

Met zijn locatie aan de Adriatische kust is Misano altijd een vast adres geweest op de MotoGP-kalender sinds 2007, hoewel het al sinds de jaren tachtig het decor is geweest van Grand Prix races.

In zijn huidige vorm wordt het 4.200 meter lange circuit met de klok mee gereden en heeft het alle interessante ingrediënten in zich: van lange bochten tot korte knikken, met daartussen een aantal rechte einden waarop de MotoGP-motoren een kleine 300 km/u aantikken.

Misano Circuit
MotoGP Logo

Intro text


Hoewel Silverstone niet dezelfde beloning opleverde als tijdens ons eerste samenzijn ter plekke in 2015, profileerde Danilo zich opnieuw als Mr. Consistency en was hij met zijn zevende plek de eerste Ducati-coureur aan de finish van een veelbewogen Britse GP. Met nieuw opgedane energie uit motocrosstrainingen en het voordeel van een circuit om de hoek – waar hij in 2017 als runner-up finishte – gaat Danilo hopelijk voor flink wat vuurwerk zorgen op Misano.

DANILOPETRUCCI

DUCATI FACTORY TEAM

RESULTAAT SILVERSTONE: P7
STAND KAMPIOENSCHAP: P4

‘Ik wist vooraf al dat Silverstone een lastige GP voor me zou worden. En het race-incident in de eerste bocht had grote gevolgen voor mijn race. Ik had besloten de buitenste lijn te pakken, maar kreeg de machines van Andrea en Quartararo voor me waardoor ik wat plekken moest inleveren. Ik begon toen aan mijn inhaalrace, al was het niet makkelijk om andere rijders in te halen. Maar in de laatste tien ronden had ik de gang erin en zette ik mijn snelste tijd in de op een na laatste ronde.

Ik weet zeker dat ik zonder die crash hoger was geëindigd, maar als je zo ver achterin moet beginnen, kan alles gebeuren. Ik baal wel van deze gemiste kans, maar dit zijn zo van die dagen. Voorafgaand aan de komende GP hadden we nog twee belangrijke testdagen op Misano om de baan en omstandigheden beter te doorgronden voor dit raceweekend. Als ik terugkijk op deze test ben ik tevreden met mijn pace en heb ik dus vertrouwen in deze GP.’

Petrucci at Silverstone 1
Petrucci at Silverstone 2
Petrucci at Silverstone 3
Petrucci at Silverstone 4
Petrucci at Silverstone 5
MotoGP Logo

Intro text

Blikken we terug op Silverstone en vooruit op Misano in de Moto2, dan kun je wel spreken van hoge pieken en diepe dalen. Het absolute hoogtepunt kwam op naam van Augusto Fernández die tegen het einde van de race indrukwekkende rondentijden liet noteren – inclusief de snelste raceronde – om zo zijn tweede zege op zijn naam te schrijven. Een dieptepunt kwam uit het RW Racing GP kamp, waar het team en Steven Odendaal beiden besloten dat de wegen na de Britse GP zouden scheiden. Collega RW Racing GP-rijder Bo Bendsneyder doorbrak een hele rits van slechte starts met een degelijke race tot de finishlijn, maar werd niet beloond voor zijn tempo in het begin van de race op Silverstone.

AUGUSTOFERNANDEZ

PONS HP40

RESULTAAT SILVERSTONE: P1
STAND KAMPIOENSCHAP: P2

‘Ik ben echt heel erg blij met deze zege in deze erg zware race. Ik maakte her en der wat foutjes die me steeds weer iets terugwierpen, maar ik wist dat ik het ritme had en sterker was dan de rest. Daarom wachtte ik tot het laatst om echt open kaart te spelen; op die manier werd de race een fraai gevecht. Ja, ik had het wel naar mijn zin.

Echt superblij ben ik hiermee. Met deze tweede overwinning en de tweede plek in de tussenstand heb ik heel veel zin in Misano. Die baan ligt me wel en daarom ben ik extreem gemotiveerd om daar ook weer te scoren!’

BOBENDSNEYDER

NTS RW RACING GP

RESULTAAT SILVERSTONE: P21
STAND KAMPIOENSCHAP: P25

‘Mijn start was dit keer goed, net als de eerste ronde. Maar daarna maakte ik een fout omdat ik teveel en te graag wilde. Ik ging wijd waardoor een paar anderen me konden passeren, helaas.
Ik ben absoluut niet tevreden, maar we blijven positief in de aanloop naar Misano. In het verleden heb ik een aantal topraces daar gereden en vorig jaar reed ik er in de Moto3 naar een degelijk resultaat, dus willen we weer gaan pushen om dichter vooraan te rijden.’

STEVENODENDAAL

NTS RW RACING GP

RESULTAAT SILVERSTONE: P25
STAND KAMPIOENSCHAP: P31

‘We hadden over het geheel genomen een heel lastig weekend in Silverstone zonder goed ritme om echt mee te kunnen doen. Het team heeft z’n uiterste best gedaan en daarvoor wil ze bedanken. Ze hebben me altijd ondersteund, maar helaas bereikten we niet de resultaten dit jaar zodat onze wegen hier scheiden.

Natuurlijk is het een enorme teleurstelling om midden in het seizoen te vertrekken. Iedereen was zijn best aan het doen, maar uiteindelijk konden we niet de manier vinden waar we allemaal op gehoopt hadden. Ik ben NTS RW Racing GP en hun partners dankbaar voor al hun moeite, voor de kansen en bovenal het vertrouwen dat ze in mijn hadden. Ik zoek nu een nieuwe uitdaging, dus hopelijk heb ik snel goed nieuws.’

Odendaal at Silverstone 1
Bendsnyder at Silverstone 2
Bendsnyder at Silverstone 3
Fernandez at Silverstone 4
Fernandez at Silverstone 5
Moto3 Logo

Silverstone draaide uit op het good old Moto3 gebakkelei waar we inmiddels wel aan gewend zijn, maar tegelijkertijd eentje met een hoop hart-in-de-keel-momenten; crashes liggen namelijk altijd om de hoek. Allebei onze Moto3-mannen wisten hun zelfbeheersing te behouden met een derde plek voor Lorenzo, waardoor hij zijn leidende positie vergroot. Jaume moest tevreden zijn met een plek buiten de top 10.

JAUMEMASIÀ

BESTER CAPITAL DUBAI

SILVERSTONE RESULT: P11
CHAMPIONSHIP POSITION: P8

‘De maand augustus was nogal een achtbaan voor mij qua gevoelens, maar ik heb een hoop geleerd van alle ups en downs.

Ik ben al bezig met Misano en nu al gefocust en geconcentreerd. Ik zie echt uit naar een goede race; ook het hele team werkt er zo hard voor.’

LORENZODALLA PORTA

LEOPARD RACING

RESULTAAT SILVERSTONE: P3
STAND KAMPIOENSCHAP: P1

‘Ik voelde me wel lekker tijdens de race en had een aantal geweldige gevechten met mijn rivalen, echt leuk. Helaas maakte ik in de slotronde een kostbare fout, waardoor ik de overwinning moest laten lopen.
In ieder geval is een derde plek een heel goed resultaat, ook met het oog op het kampioenschap. Ik wil mijn team bedanken voor het geweldige werk dat ze in Silverstone hebben verricht. En we doen er alles aan om in Misano nog betere resultaten te behalen.’
Dalla Porta at Silverstone 1
Masia at Silverstone 2
Masia at Silverstone 3
Dalla Porta at Silverstone 4
Dalla Porta at Silverstone 5
MotoGP Logo

With a break from MotoE racing in Silverstone, the zero-emissions class is back on track in Misano. With two rounds in, the riders are getting more dialed in with this new approach on two-wheeled racing, and our long term REV’IT! rider, Randy de Puniet, is no exception.

Intro text

RANDYDU PUNIET

LCR E-TEAM

RESULTAAT OOSTENRIJK: P12
STAND KAMPIOENSCHAP: P17

About this page

‘In de kwalificaties ging ik buiten de limieten van de baan waardoor ik in de achterhoede van start moest gaan. Ik zat de monteurs achter hun vodden om de machine te inspecteren omdat ik wijd ging en in de trainingen niet wilde sturen als ik wenste.             

Uiteindelijk hebben we het frame en de swingarm veranderd en dat maakte een groot verschil in de race. Het was echt listig omdat sommige delen nog nat waren. We hebben geen elektronische ondersteuning om de zaak in het gareel te houden en de machine heeft echt bakken koppel, dus als je je rechterpols aan het werk zet, moet je voorzichtig zijn. Dus ben ik tevreden te zijn gefinisht, al hopen we hier in Misano beter voor de dag te komen.’

Du Puniet at Silverstone 1
Du Puniet at Silverstone 2
Du Puniet at Silverstone 3
Du Puniet at Silverstone 4
Du Puniet at Silverstone 5

Highlights

Meet our Riders

ONZE RIJDERS
VERSPREIDEN DE REV’IT! FILOSOFIE

Als bedrijf zijn we er niet vies van de gevestigde orde af en toe op te schudden. Status quo’s komen in ons DNA niet voor. Onze rijders stralen die mentaliteit uit, met ieder een andere koers naar de status van professioneel coureur.

Sta ons toe om een beetje inzicht te geven in onze klas van 2019.

blijf op de hoogte

REVIT_RACING


Uiteindelijk hebben we het frame en de swingarm veranderd en dat maakte een groot verschil in de race. Het was echt listig omdat sommige delen nog nat waren. We hebben geen elektronische ondersteuning om de zaak in het gareel te houden en de machine heeft echt bakken koppel, dus als je je rechterpols aan het werk zet, moet je voorzichtig zijn. Dus ben ik tevreden te zijn gefinisht, al hopen we hier in Misano beter voor de dag te komen.’

#REVITMISANOGP

Intro text

About this page