<b>DE AANTREKKINGSKRACHT VAN NIEUW-ZEELAND:</b> DE ZUIDELIJKE ALPEN IN EEN NIEUW DAGLICHT

DE AANTREKKINGSKRACHT VAN NIEUW-ZEELAND: DE ZUIDELIJKE ALPEN IN EEN NIEUW DAGLICHT

Ik had Nieuw-Zeeland achter me gelaten met de bijsmaak te hebben gefaald. Elf maanden verblijf in de Zuidelijke Alpen en en geen doelstelling die ik had bereikt.
05-17-2019
Adventure

Article

Chris Brinlee Jr
#REVITRIDER

Chris Brinlee, Jr. is a storyteller. Stories, however, are not best-told from inside the walls of a cubicle, so in August 2014, Chris left his behind—quitting his fancy advertising art director job to go experience something more. Since then, Chris’s adventures have led him around the globe—he’s paddled remote fjords in Eastern Greenland, ridden motorcycles through Vietnam, sailed with a crew to Antarctica, and climbed 6,000m peaks in Nepal.

WEBSITE | INSTAGRAM

Chris Brinlee Jr.

Product images

Mountains

About this page

TELEURSTELLING IN DE BERGEN

Misschien waren mijn ambities te voortvarend. Misschien had ik overdreven optimistische verwachtingen van de beperkingen die de weers- en overige omstandigheden me in het hooggebergte zouden opleggen. Hoe dan ook, mijn planning om een jaar lang uit te trekken om een hogere graad in de bergsport te bereiken, leidde me bijna af van de sport zelf.

Aan het einde van het seizoen stond ik te popelen om uit Nieuw-Zeeland te vertrekken, maar toch was er dat ene ding dat me ervan weerhield. Iets dat sneller mijn pad kruiste dan verwacht.

Mijn ervaringen op Nieuw-Zeelands zuidelijke eiland hadden in het teken gestaan van de traditionele benadering van de bergsport, dus zonder inzet van een helikopter. Die aanpak zou me verplichten om tijdens mijn beklimmingen veel te veel materiaal mee te nemen voor een veel te lange periode door een veel te ruig terrein vanwege te hoge pieken, te diepe dalen, terrein bovendien dat constant onderhevig was aan aardverschuivingen en erosie. Niettemin weerhielden al deze ervaringen me er niet van om diep door te dringen in de Alpen.

Dat wil niet zeggen dat ik ze zomaar beschouwde als een decor. De berglandschappen in Nieuw-Zeeland zijn ongelooflijk fraai om naar te kijken, zolang je maar niet, zwaar bepakt en bezakt, te voet erin hoeft rond te dolen.

Product images

Africa Twins

About this page

VERLOSSING IN DE ZUIDELIJKE ALPEN

Een weektrip van 1.600 kilometer rond de Zuidelijke Alpen leek me de perfecte gelegenheid om een totaal nieuw perspectief op te doen van de plek die ik innig was gaan waarderen en tegelijkertijd diep haatte. Twee maanden nadat mijn partner Priya en ik waren teruggekeerd naar de VS, zetten we opnieuw voet aan de grond in Christchurch, ditmaal met onze vriend Gunner Wright op sleeptouw.

Als ik terugdenk aan mijn tijd in Nieuw-Zeeland zonder bergen te beklimmen, dan had het me vooral de herontdekking opgeleverd van wat ik ‘de kracht van de omschakeling’ noem. De dingen verlopen nu eenmaal niet altijd volgens plan en er is niets wat daar verandering in kan brengen. Toch kunnen we de controle houden over iedere situatie door het aanpassen van onze reacties, zowel qua gemoedstoestand als actiebereidheid.

Highlights

REV'IT! and Nexx Outfit

About this page

LAAT MAAR WAAIEN

Direct na onze aankomst kon ik die wetenschap in de praktijk brengen. De adventure machines die we hadden besteld voor onze gravel road trip waren dik twintig kilo zwaarder dan verwacht en uitgerust met straatbanden. Damn.

Gelukkig hadden mijn Sand 3 outfit en helm de vlucht doorstaan en bleek alle bagage doorgekomen en ongehavend. Voor die nacht hadden we andersoortige accommodatie geregeld bij Eco Villa waar ik kon broeden op een nieuwe route.

Mijn voorgenomen uitdaging dwars door een drietal fraaie valleien in het hart van de Alpen kon overboord; het ruige pad ernaartoe zou te hoog gegrepen zijn voor ons. Onze motoren, 2019-modellen Honda Africa Twin Adventure Sports, waren goed genoeg te hanteren op straat, maar de +250 kilo-versies van de opnieuw geïntroduceerde roemruchte Paris-Dakar modellen bleken stukken minder geschikt voor avontuurlijk gebruik dan hun namen doen vermoeden. Dit soort ‘details’ werden extra onderstreept door mijn eigen gewicht van 67 kilo en lengte van zo’n 1.68 meter.

Product images

New Zealand Alps 1
New Zealand Alps 2
New Zealand Alps 3
New Zealand Alps 4

About this page

GAANDEWEG OMSCHAKELEN

Alles wees erop dat een andersoortige vorm van avontuur zich zou aandienen. Nisha, onze gastvrouw in Eco Villa, stelde voor contact op te nemen met de eigenaren van Valley Views Glamping ten zuiden van Christchurch op zo’n vijf uur rijden, om te zien of er nog last minute accommodatie beschikbaar was voor de dag erop. Het antwoord zat tijdens ontbijt al in mijn inbox; het leek erop dat onze omschakeling goed zou uitpakken. We zouden ons focussen op de scenic highways en op zoek gaan naar duurzame accommodatie om ons bewuster te maken van de footprint die we achter zouden laten.

Na het nuttigen van een maaltijd die gedicteerd werd door vers uit de tuin geplukte groenten en huisgemaakte melk op plantaardige basis, was het tijd om de motoren te beklimmen. De eerste paar uur over doorgaande wegen reden we onder verschroeiend zonlicht. Na het verwijderen van de voeringen en het openen van alle vents in mijn jas en broek kon ik probleemloos lekker fris blijven.

Kort nadat we de stad achter ons hadden gelaten, reden we over een pracht van een turquoise rivier en namen er een pauze om het uitzicht tot ons te nemen. Vervolgens konden we een andere les in de praktijk brengen die de aflopen elf maanden onverminderd in mijn hoofd had gebonkt: ‘Acceptatie van de omstandigheden is de sleutel voor ieder avontuur in Nieuw-Zeeland.’

Product images

Gravel Roads

About this page

WEG MET DIE REGEN!

Precies volgens de weersverwachting begon in de late middag de lucht te betrekken. Vlak nadat we weer onderweg gingen viel het met bakken uit de hemel. Nu was ik voorbereid op deze weersomslag en had dan ook mijn waterdichte voeringen weer aangebracht tijdens de vorige stop.

Ik had motorrijden op straat geleerd in Los Angeles tijdens de vierjarige Californische droogte; afgezien van een paar natte ritten gedurende een trektocht van een maand door Vietnam op een namaak-Honda Win 110, had ik betrekkelijk weinig ervaring in het rijden met neerslag. Om het nog wat spannender te maken, neemt Nieuw-Zeeland daarin geen halve maatregelen: het zeek naar beneden.

Op een dag hadden we al te kampen gehad met polaire omstandigheden die ons op de proef stelden. Maar zelfs tijdens twee uur pompen (of verzuipen) door de stromende regen wist geen druppeltje water door mijn pak heen te sluipen. Typisch zo’n reminder hoe geweldig het voelt als goede kleding werkt.

Ondanks onze aanvankelijke wens om de nog niet platgereden paden te berijden, bleken onze machines buitengewoon goed geschikt voor gebruik over doorgaande wegen, zelfs in de regen. Alleen het hoge windscherm kreeg de volle laag en de XL tanks zorgden ervoor dat we nauwelijks aan bijtanken hoefden te denken en ons konden focussen op het gelukzalig afleggen van kilometers.

Toen we van de snelweg een gravel road op stuurden, begonnen de wolken te breken en de zon te schijnen, juist toen we aankwamen in Valley Views. Het tempo had deze dag van vierhonderd kilometer niet hoog gelegen en we waren dankbaar even een pauze te kunnen inlassen. In het hoofdhuisje trakteerden onze gastheer en -vrouw Patrick en Amber ons op een warm welkom voordat ze ons begeleidden naar onze kamers. Ons restte genoeg tijd om onze tassen te droppen en ons om te kleden voordat we bij hen aanschoven voor een gemeenschappelijk diner met de andere gasten.

Product images

Valley Views Glamping 1

Product images

Valley Views Glamping 3

About this page

NA REGEN…

Toen ik naar buiten liep, presenteerde een regenboog zich boven onze koepel, steeds weer feller of gedempter flikkerend, afhankelijk van de verhullende bewolking en uitgelaten zonnestralen. Kort erna begonnen wolken binnen te rollen en vielen de sneeuwvlokken. Het was een volmaakte scenario om ons eraan te herinneren dat de dingen in het leven maar zelden volgens plan verlopen. Maar blijf je flexibel en jezelf openstellen, kan alles naar gelang de omstandigheden omgebogen worden.

Het had er alle schijn van dat ongeacht de ervaringen die ik me vooraf in Nieuw-Zeeland had voorgesteld, of het nou bergklimmen of motorrijden betrof, ik gewoon voorbestemd was om me aan te passen. Maar deze keer kon ik die aanpassingsgezindheid veel sneller omarmen, mét een directe beloning als resultaat. Dat inzicht zou cruciaal blijken te zijn voor onze rondreis op de motor. Had ik die les eerder geleerd, dan waren de eerdere elf maanden die ik hier doorbracht, niet zo stroef verlopen.

Misschien moest ik juist meer afstand nemen van het eiland om nieuwe perspectieven me eigen te maken. Stond ik eerder te springen om te vertrekken, deze keer groeide met de kilometer de dankbaarheid dat me de gelegenheid was geboden om zo snel terug te keren en Nieuw-Zeeland te beleven op een compleet nieuwe, vertederende manier.

Voor nu kan ik niet wachten om weer terug te keren. Maar de volgende keer zoek ik een enduro motor, want het blijft jeuken om dieper te graven. Alweer.

Highlights

Night

REVIT_ADVENTURE


Volg ons en laat je inspireren door REV'IT! Adventure rijders tijdens hun reizen over de hele wereld.