<b>Oil in the Blood</b> – EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN

Oil in the Blood – EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN

Omdat de olie kruipt waar het niet gaan kan, onderzoeken we maar al te graag nieuwe ontwikkelingen binnen uiteenlopende motorculturen. Vandaar dat we met trots onze partnership met de documentaire Oil In The Blood aankondigen; een film die de echte spirit van de scene in beelden vangt.
02-21-2019
Urban

Article

Gareth Maxwell Roberts

Professioneel transportation designer; expert in de bouw van specifieke voertuigen.

WEBSITE | INSTAGRAM

Gareth Maxwell Roberts
Oil in the Blood Logo

Intro text

DE MAKERIN DE SPOTLIGHTS

Deze film is een aanrader, neem dat maar van ons aan. Maar om je wat achtergronden te geven over de ontstaansgeschiedenis van deze documentaire, gingen we direct na de première in hartje Londen even apart zitten met Gareth Maxwell Roberts, een van de geestelijke vaders van The Bike ShedMotorcycle Club en de man achter Oil In The Blood. Wat begon als een poging tot een interview, ontaardde in een een-op-een-gesprek over de gedeelde passie voor motoren.

Product images

About this page

Gareth, de afgelopen drie jaar ben je vooral bezig geweest met het documenteren van de custom motorscene. Waarom haal je jezelf als drukbezette filmregisseur zoveel gedoe op de hals?

Vanaf mijn allereerste herinneringen ben ik gefascineerd door motorfietsen. Dat begon toen ik als zes-zevenjarige voor het eerst oog in oog kwam te staan met een Norton Commando. Op mijn veertiende begon ik te rijden op motoren die ik leende van mijn oudere broers. Nu ben ik filmmaker van beroep en met alle ontwikkelingen in de custom scene waar ik vanaf de revival getuige van ben geweest, zag ik wel een combinatie van deze twee werelden.

Wanneer nam je het besluit de camera’s aan te zetten?

Eind 2014 begon ik de film in te plannen. Eigenlijk had ik toen het gevoel dat ik de vroegste jaren al gemist had, de periode dat de scene nog bestond uit een kleine, niche subcultuur. In feite zijn mensen druk doende geweest om motoren te customizen vanaf de dag dat ze in industriële serieproductie van de band rolden, dus eigenlijk liep ik al een eeuw achter de feiten aan (lacht).Aanvankelijk hield ik mezelf steeds voor dat ik werk en plezier gescheiden moest blijven houden, maar toen ik het fenomeen alleen maar zag groeien, kreeg ik de behoefte een documentaire te maken.

Product images

Earle Motor - Alaskan Adventure 2
Earle Motor - Alaskan Adventure 4
Earle Motor - Alaskan Adventure 3

About this page

Al die tijd heb je volop in het hart van de almaar groeiende en huidige custom scene gezeten; hoe zou je deze omschrijven?

De custom motorscene is als een cirkel in een middelpunt waar diverse andere cirkeltjes elkaar ontmoeten en overlappen. Hoewel je het van de buitenkant niet zou zeggen, is dat de gemene deler tussen verschillende genres binnen het motorrijden. Het is divers, anarchistisch en bovenal veelomvattend. In de documentaire kun je zien dat het wereldwijd op een eigen manier wordt ingevuld, maar dat de kernwaarden van iedere betrokkene min of meer overeenkomen. Naar mijn idee vind je zoiets in geen enkele andere subcultuur in de motorwereld terug.

We zijn al een aardig stuk onderweg op de tijdlijnsinds deze nieuwetrend in een stroomversnelling kwam, een stroming die door velen werd afgedaan als ‘een trend die wel weer zou overwaaien’. Hoe zie jij dit?

In deze zienswijze heb ik me nooit kunnen vinden. Ik denk dat de huidige custom scene juist zeer duurzaam is, vooral doordat deze diep van binnen bestaat uit een aantal solide waarden en grondbeginselen. Tuurlijk, stijlen en trends zijn onderhevig aan veranderingen, maar de ziel blijft behouden. Dat zie je op alle evenementen wereldwijd. De insteek van die events wordt bepaald door nieuwe stijlinvloeden, maar de sfeer en veelzijdigheid blijven een constante factor.

Highlights

About this page

Over verandering gesproken: wat zijn de grootste veranderingen die je hebt opgemerkt in de jaren dat je de filmbeelden wereldwijd vastlegde?

Tijdens al onze inspanningen om de diepe ziel van de scene vast te leggen, kregen we in de gaten dat de cultuur aan het uitrijpen was. Toen we langzamerhand al het materiaal begonnen te selecteren, was geen sprake meer van het ‘nieuwe genre’ zoals in het begin van ons filmwerk. De reguliere motorindustrie heeft zijn plek opgeëist en er bestaat nu een duidelijk onderscheid tussen degenen die deze scene omarmen en juist afwijzen. Tijdens het rijpingsproces is de scene overduidelijk ingebed, waarbij de meesten die eraan begonnen te proeven, zich ook echt in een eigen niche genesteld hebben, zowel qua werkwijze als stijl.

Wat vind je van de betrokkenheid van merken in dit hele proces?

Moeilijk om hier een algemeen antwoord op te geven, maar neem jezelf eens als voorbeeld. REV’IT! heeft de nieuwe stroming in custom cultuur omarmd met een ongekend niveau van gevoel voor en begrip van het fenomeen, terwijl jullie toch trouw zijn gebleven aan het merk. Volgens mij is dat cruciaal wanneer je geaccepteerd wilt worden door de voltallige custom scene; je moet je producten niet forceren of zomaar veiligheid prediken, maar juist jezelf presenteren met geschikte en aansprekende oplossingen voor problemen. Ik zie motorfabrikanten met een soortgelijke aanpak, maar ook merken met een agressievere benadering.

Uiteindelijk heb je in een subcultuur als de custom motorscene te maken met individuen met een passie. En als je die passie niet weet te delen, is het lastig om geloofwaardig te zijn; of je nu een eenling bent, of een merk.

Product images

image alt text

Hoe belandde je überhaupt in de custom motorscene?

Zoals ik net al zei, heb ik vanaf mijn eerste herinneringen een fascinatie voor motoren. Toen ik 16 was, begon ik met allerlei baantjes geld te sparen voor een 72’er Vespa 50 Special. Toen al spraken subculturen mij aan en vanwege mijn liefde voor oude scooters had ik het stempel van een ‘Mod’. Na een aantal knappe, maar zeer onbetrouwbare vintage scooters, waaronder een Lambretta LD150 uit 1957, stapte ik over op tweetakt hooligan machines. Na een Yamaha RD250LC en een Suzuki PE250, bekeerde ik me vervolgens in de jaren negentig tot superbikes, met een Ducati 916SP als hoogtepunt.

Ik raakte verslingerd aan circuitdagen en in 1999 begon ik zelfs clubraces en nationale wedstrijden te rijden op een Honda RS125, echt enorm fun. Na een aantal seizoenen stapte ik over op een RS250, de meest angstaanjagende motor die ik ooit heb gereden. Na drie seizoenen stevig racen, maar niet stevig genoeg, en meer crashes dan mijn bankrekening kon ophoesten, gooide ik de handschoen in de ring. Zo ging ik weer op straat rijden en de custom scene sprak mij direct aan vanwege het zeer gepassioneerde motorvolk, maar dan zonder opschepperij over rondentijden of het aantal pk’s in hun motoren.

Product images

Earle Motor - Alaskan Adventure 1
Earle Motor - Alaskan Adventure 2
Earle Motor - Alaskan Adventure 4
Earle Motor - Alaskan Adventure 3

About this page

Hoe zou jouw leven eruit zien zonder motoren?

Nou, allereerst zouden de afgelopen drie jaar stukken minder stressvol zijn geweest (lacht). Maar serieus: ik kan mezelf werkelijk geen leven voorstellen zonder motoren; ik rijd omdat ik geen andere keuze heb, echt niet. Het is voor mij zowel een soort van obsessie als verslaving. Tijdens mijn jaren op de kunstopleiding had ik zelf geen motor, maar leende ik te pas en te onpas motoren van vrienden. Dankzij motoren heb ik mijn partner Megane ontmoet. We hebben nu een kleine jongen die ik mijn obsessie voor motoren kan doorgeven.

Zoals uit de documentaire blijkt, is de motorwereld constant in beweging. Wat is jouw toekomstbeeld voor de motor?

Hoewel ik echt Oil In My Blood heb stromen, zie ik persoonlijk de toekomst van de motor in alternatieve bronnen, zoals elektriciteit, de waterstof fuelcell enzovoort. De verbrandingsmotor zal vast wel blijven bestaan en gekoesterd blijven worden, en terecht, maar zal zijn rol als vooraanstaande, in massa geproduceerde krachtbron verliezen. Wat niet wil zeggen dat motorrijden gedoemd is te verdwijnen; ik denk juist dat regeringen motorrijders moeten aanmoedigen om nieuwe technieken te verwelkomen en over te nemen, in plaats van motorrijders te straffen met steeds stringentere wetgeving. Motorrijders vormen zeker het antwoord op een almaar drukkere wereld. Willen regeringen dat onder ogen zien, moeten ze veranderingen stimulerenin plaats van deze door te drukken met strengere straffen.

Product images

image alt text

About this page

Over de toekomst gesproken: Oil In The Blood is na drie jaar schieten van filmmateriaalop het witte doek te zien. Wat gebeurt er nu de camera’s zijn opgeborgen?

Voor de documentaire hebben we drie jaar filmwerk uitgebeend tot twee uur aan documentaire, dus hebben we heel veel ongebruikt materiaal liggen. Allereerst willen we dat materiaal hergebruiken in een serie korte films die we vervolgens op een platform lanceren, dat bestemd is voor en gewijd is aan custom motor- en filmcontent.

We zijn ook bezig met een documentaireserie voor televisie. Daarin bekijken we de andersoortige en eclectische aspecten van motorrijden die zich buiten de mainstream ophouden, zoals pro flat-track, vrouwenclubs, verzamelaars, de wall of death, motorverzamelingen, dat soort dingen. Ook hebben we nog een paar interessante series over motorrijden in de pijplijn, maar daar hebben we nog opdrachten en budget voor nodig.

Mocht Oil In The Blood een vervolg krijgen, zou het tof zijn om de custom culturen onder de loep te nemen in meer afgelegen gebieden of locaties, ver verwijderd van de epicentra van de customcultuur. Vietnam, Tasmanië, Finland, Alaska, Argentinië, Chili; dat werk.

Voordat we je laten gaan om de première te vieren, nog een laatste vraag: wat voor effect hoop je dat Oil In The Blood zal hebben?

Dat het een lans breekt voor het individualisme en de excentrieke kant van motorrijden, dus het rijden als anarchistische, tegendraadse cultuur waarbij de focus op massaproductie wordt verworpen en de focus op eenmalige manieren van zelfexpressie wordt gekoesterd. Ook hoop ik op begrip onder de kijkers dat er te midden van deze massaconsumptie en wegwerpmaatschappij een beweging bestaat die soortgelijke waarden voorstaat als de digitale wereld. Een beweging die leunt op nostalgie, maar nieuwsgierig is naar de toekomst.


Thanks, Gareth.

Intro text

BLIJF
OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte via onze Instagram en Facebook pagina’s voor meer informatie over Oil In The Blood en voorstellingen.

Product images

image alt text

Highlights

REVIT_URBAN


Volg ons naar custom events over de hele wereld en blijf op de hoogte met onze REV’IT! Urban ambassadeurs op Instagram.