Gratis verzending en retour vanaf €99,-

REV’IT! Rider Filip Salac

REV’IT! Rider Filip Salac

Terugblikken & Vooruitkijken

Het raceseizoen is inmiddels in volle gang, maar we willen toch nog even terugblikken op seizoen 2020 voordat we gaan vooruitlopen op de tweede helft van dit jaar. Tot nu toe is het een enerverend seizoen geweest voor REV’IT! Rider Filip Salac. Na een welverdiende zomerstop zal Filip voor een nieuw team, CarXpert PrüstelGP, voor de punten en podium posities strijden. Laten we je eerst even bijpraten over onze coureur.
Moto3 – CarXpert PrüstelGP TeamFilip Salac

Filip Salac heeft vorig seizoen de nodige uitdagingen voor zijn kiezen gekregen. Maar als enige Tsjechische rijder in het MotoGP-kampioenschap wist hij zich wel gesteund door zijn complete vaderland. Er waren de nodige tegenslagen te verwerken, maar hij toonde een stevige vooruitgang, hoewel Filip de laatste twee races verstek moest laten gaan na de crash in FP1 in Valencia. Niets weerhield Filip ervan door te blijven vechten. En hij heeft nog zoveel meer te bieden.

Terugblikkend

Filip vertelt: ‘Het was een krankzinnig seizoen. Ik heb wel nieuwe ervaringen opgedaan, al verliep het seizoen niet zoals ik wilde. De eerste race ging geweldig, maar daarna kregen we wat problemen met de settings van de machine en daarmee bleven we doormodderen. Pas in het laatste deel van het seizoen konden we wat vooruitgang boeken. In de tweede race van Valencia had ik een hele flinke crash en moest ik helaas ook de laatste race in Portimão missen. Het seizoen kwam voor mij wat sneller ten einde en daar was ik helemaal niet blij mee.’

Ups & downs; ook al lopen zaken niet volgens plan, er blijven altijd momenten bestaan die je je leven lang bijblijven. ‘Het meest memorabele moment was toen ik de Moto3 Test won’, kijkt Filip terug. ‘Ik was ook naar Qatar gekomen om te winnen; wat ik ook deed. Dat gaf me veel zelfvertrouwen. Het was een van de beste dingen die ik ooit in Moto3 gedaan heb.’ Tenminste, tot nu toe.

Vooruitkijkend

Filip vervolgt: ‘Dit seizoen was mijn doel om een podium te scoren en dat lukte al in Le Mans. Verder hoop ik op een stabiele tweede helft van het seizoen, vooral omdat ik dan voor mijn nieuwe team aantreed. Ik hoop dat we dan samen snel grote stappen kunnen maken.’

Voorafgaand aan het seizoen en tijdens de zomerpauze doe ik veel aan motocrosstraining. Ik ben mijn eigen crossbaan aan het bouwen thuis in Tsjechië, waar ik uitgebreid kan blijven trainen. Ook bereid ik mij fysiek door zoveel mogelijk te trainen met mijn 600 cc Supermoto.’

Meer weten? Volg ons!

Wil je op de hoogte blijven van onze rijders, races en al het overige motorsportnieuws, volg ons dan via onze REV’IT! Racing Instagram-account.