Gratis verzending en retour vanaf €99,-

REV’IT! Rider Jeremy Alcoba

REV’IT! Rider Jeremy Alcoba

Terugblikken & Vooruitkijken

Het raceseizoen is inmiddels in volle gang, maar we willen toch graag even terugblikken op afgelopen seizoen en alvast vooruitlopen op de tweede helft van dit jaar. Ons rijdersteam is veelbelovend als altijd, reden genoeg om de mix van bekende en nieuwe gezichten in de spotlights te zetten. In deze editie: Jeremy Alcoba.
Moto3 –  Gresini RacingJeremy Alcoba

Over Jeremy
In 2019 won Jeremy Alcoba het Junior Moto3 Wereldkampioenschap om vervolgens in zijn eerste ‘volwassen’ Moto3 WK-jaar naar een podium te racen, waarbij hij tussen de bedrijven door ook nog de Rookie of the Year Award in de wacht wist te slepen. Daar kun je mee thuiskomen. Dat hij in 2021 vastberaden en vol wilskracht aan het racen is voor Gresini Racing met REV’IT! aan zijn zijde, heeft hij inmiddels al bewezen…

Terugblikkend

Jeremy over 2020: ‘Vorig jaar werd de droom waar alles mee begon werkelijkheid. Ik was zo trots dat ik de gelegenheid kreeg om deel uit te maken van het Gresini Racing team. Ook al had ik ondanks hard werken een ander resultaat verwacht, toch kan ik terugkijken op een super seizoen. Ik kan nog wel duizend keer opnieuw en opnieuw zeggen dat het een topseizoen was wat betreft de opgedane ervaring, maar vooral de samenwerking met mijn team.’

Jeremy is een unieke persoonlijkheid, maar wordt inmiddels even uniek bevonden als coureur. ‘De rookie van het jaar worden was een speciaal moment omdat je het slechts een keer in je leven per raceklasse kunt worden. Uiteindelijk vielen de resultaten niet mee, maar ik ben wel super blij met deze erkenning. Het belangrijkste is dat we allemaal gezond zijn, dus daar heb ik niet veel over te klagen.’

Vooruitkijkend

In de eerste helft van 2021 heeft Jeremy al tweemaal op het podium gestaan en is hij tijdens de Dutch TT van Assen de race vanaf pole position vertrokken. ‘Vooraan rijden wil ik de rest van het jaar nog veel meer doen’, lacht Jeremy.

‘Inmiddels hebben we weer nieuwe ervaringen opgedaan en maken we de kleine foutjes van vorig jaar niet meer. De doelstelling blijft voor mij altijd dezelfde: wereldkampioen worden. Voor minder vecht ik niet. Natuurlijk besef ik dat het lastig zal worden, maar ik vertrouw mezelf en heb een geweldig team achter me staan.’

Meer weten? Volg ons!

Wil je op de hoogte blijven van onze rijders, races en al het overige motorsportnieuws, volg ons dan via onze REV’IT! Racing Instagram-account.