Gratis verzending en retour vanaf €99,-
05

Footwear Technologie

Om de beste motorlaarzen en -schoenen te kunnen maken, moet je samenwerken met de crème de la crème van de motorindustrie. Wij zijn samenwerkingsverbanden aangegaan met betrouwbare en gerenommeerde technische partners om de sterkst mogelijke schoenen- en laarzencollectie samen te stellen.
Waterdichtheid & Ademende Eigenschappen

Al onze waterdichte motorlaarzen zijn ontwikkeld met gebruikmaking van ons eigen hydratex membraan, of met - in het ontwerp geïntegreerde - GORE-TEX waterdichte technologie. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat de laarzen met uiterste precisie zijn opgebouwd en afgewerkt om regen buiten te sluiten en je voeten droog te houden. Gegarandeerd 100% waterdichte motorlaarzen voor het betere voetenwerk.

WATERDICHTE MOTORLAARZENGORE-TEX

De toepassing van GORE-TEX in motorlaarzen en -schoenen is een regelrechte doorbraak die ons in staat stelt onze footwear uit te rusten met de best presterende, meest duurzame waterdichte technologie ter wereld: GORE-TEX.

Hoewel GORE-TEX-techniek vooral bekend is om zijn waterdichte kwaliteiten, voorkomt deze toepassing tegelijkertijd warmteverlies; een zeer belangrijk voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien. Door je droog te houden, helpt GORE-TEX je bovendien warm te blijven.

Regenwater buiten de deur houden is nog wel de makkelijkste functie. Maar het is juist de combinatie van waterdichtheid en behoud van ademende eigenschappen die de GORE-TEX-technologie onderscheidt van de rest. Het innovatieve GORE-TEX-membraan bestaat uit 1,4 miljard microscopische poriën per vierkante centimeter. Deze minuscule poriën zijn 20.000 maal kleiner dan de gemiddelde waterdruppel, maar tegelijkertijd 700 keer groter dan een waterdampmolecuul. Dit verklaart in de notendop hoe vloeibaar water het materiaal niet kan binnendringen van buiten naar binnen, terwijl waterdamp wel van de binnenzijde naar buiten kan ontsnappen.

De kenmerkende ademende eigenschap van GORE-TEX vermijdt dan ook klamme voeten en houdt ze juist lekker fris. Om deze redenen kunnen we met recht de garantie bieden dat onze motorlaarzen 100% waterdicht zijn, en toch aangenaam blijven ademen. Zelfs tijdens ritten door de slechtst denkbare weersomstandigheden, blijft de GORE-TEX-belofte GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™ met je meerijden om je rit zo lang en comfortabel mogelijk te houden.

EIGEN WATERDICHTE TECHNOLOGIEhydratex

Onze in eigen huis ontwikkelde hydratex waterdichte technologie biedt duurzame kwaliteit en prestaties voor een doelbewust concurrerende prijs. Onze hydratex zit verwerkt in motorlaarzen- en schoenen die niet noodzakelijkerwijs profijt hebben van GORE-TEX-techniek. Om toch nog de keuze te bieden voor aangenaam droge voeten, hebben we de hydratex waterdichte voering in deze specifieke motorlaarzen toegepast.

Ontworpen als ze zijn om water buiten de deur te houden met behoud van een effectieve beademing, helpen deze laarzen motorrijders op een comfortabele manier door te blijven rijden naar hun bestemming, zelfs wanneer de regen zijn uiterste best doet om de rijder te ontmoedigen. Het belang van droog blijven is zeker niet aan ons voorbij gegaan en met hydratex hebben we een missie om die belofte na te komen.

Pasvorm & Ergonomie

Afhankelijk van de doelgroep, rijomstandigheden en geslacht, zijn wij constant op zoek naar specifieke stijlen met bijpassend voetbed of zool. We ontwikkelen deze stijlen om naadloos aan te sluiten op een specifieke rijstijl, die op zijn beurt gestoeld is op de zithouding die het bewuste segment dicteert. Zo is er een wereld van verschil tussen een actieve sport/toerzithouding en een off-roadhouding die de rijder vaak laat staan op de voetsteunen, het lichaamsgewicht gebogen over het stuur. Zoveel stijlen, zoveel benaderingen; en wij passen zowel ontwerp als ontwikkeling daarop aan.

FIT SYSTEM BOA®

Het BOA® Fit System biedt je de vrijheid de pasvorm van je motorschoenen of -laarzen aan te passen met een precisie en eenvoud die niet op een andere wijze te realiseren zijn.

De kracht van het BOA® Fit System is te danken aan de inherente eenvoud van ontwerp. In een handomdraai heb je de schoenen of laarzen comfortabel aan je voeten zitten. Allereerst trek je de schoen of laars aan – tot nu toe niets nieuws onder de zon -, vervolgens druk je op de knop en draai je de klikkende draaiknop totdat je de ideale druk hebt opgebouwd, en daarmee de perfecte pasvorm bereikt. Eenmaal de BOA® vergrendeld, blijven de geleiderails en veters op hun vaste plek zitten voor een strakke, maar comfortabele pasvorm, onbeperkte bewegingsvrijheid en maximaal potentieel. Het ontgrendelen van het BOA®-systeem is net zo’n peulenschil; druk op de knop en de ingebouwde snelsluiting ontgrendelt zich.

Hoewel het BOA® Fit System ontwikkeld is naar gelang de specifieke behoeftes per product of toepassing, bestaat het altijd uit drie integrale delen: een micro-verstelbare draaiknop, supersterke lichtgewicht veters en vetergeleiders met lage wrijving. Iedere configuratie is ontwikkeld voor een optimale pasvorm en precisie, aanpassingsvermogen en controle.

HIGH-PERFORMANCE ZOLENVibram®

In de wereld van zolen voor laarzen kan geen merk tippen aan Vibram®. Het is de aangewezen fabrikant als het aankomt op hightech zolen voor premium, prestatiegerichte schoenen en laarzen, uiteenlopend van motorlaarzen tot aan berg- en werkschoenen. Om de best mogelijke laarzen en schoenen te kunnen produceren, zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met de wereldwijd toonaangevende Italiaanse zolenexpert Vibram®, resulterend in de specifiek voor motorlaarzen bestemde Vibram® Apex zool.

Deze is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van motorrijders; de Vibram® Apex zool biedt het juiste gripniveau en de ideale stabiliteit, feel en controle die vereist zijn bij motorrijden. Bovendien levert de multi-density, Ethyleen-vinyl acetaat schuimlaag een bijdrage aan schokdemping wanneer je off-road staand op de voetsteunen onderweg bent. Niet alleen helpt de Vibram® Apex om door trillingen opgewekte vermoeidheid te voorkomen buiten de gebaande paden, ook draagt de zool uitzonderlijk comfortabel wanneer je na een lange dag rijden aan de wandel gaat.

COMFORT VOETBEDOrthoLite® 

Alsof je op lucht loopt. Het OrthoLite® X40 voetbed dat we in al onze laarzen en schoenen toepassen, vormt een cruciale factor in het draagcomfort dat de gebruiker ondervindt. Het OrthoLite® X40 voetbed is specifiek ontworpen om zijn bijzonder goed verende en elastische kwaliteiten, waarmee motorvibraties effectief geabsorbeerd worden. Deze absorberende eigenschappen verminderen de vermoeidheid tijdens een lange dag motorrijden. Door de samenwerking met OrthoLite®, toonaangevend fabrikant van innovatief voetbedschuim, kunnen we een uitzonderlijk draagcomfort aan onze schoenen en laarzen toevoegen.

Maar OrthoLite® biedt meer. In tegenstelling tot een regulier voetbed, geven OrthoLite® voetbedden in de loop der tijd een drukvervorming van minder dan 5%. Dit aspect geeft aan in welke mate een materiaal permanent vervormd blijft na het verwijderen van een drukkracht waaraan het materiaal is blootgesteld. Dit lage compressiepercentage illustreert dat het dempende effect en de pasvorm van OrthoLite® voetbedden de pasvorm van de schoenen niet ingrijpend veranderen. Hierdoor blijft maximaal comfort bij veelvuldig gebruik of in de loop der tijd gehandhaafd. De wasbare voetbedden zijn ook ontworpen vanuit de filosofie van een gering gewicht, ademende eigenschappen en vochthuishouding, dankzij het open cel Polyurethaan schuim dat voor 95 tot 100% ademt.

Onze belofte aan motorrijders

Vanuit onze kernwaarden Design, Performance & Innovatie, zijn wij altijd op zoek naar de limieten die ons voorsprong geven op anderen. Niets weerhoudt ons om deze grondbeginselen in ere te houden; zie dit als een belofte aan onze motorrijders. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met toonaangevende fabrikanten die hetzelfde gedachtengoed koesteren als wij – GORE-TEX, Vibram®, OrthoLite® en BOA® - kunnen we deze beloften nakomen of zelfs, als de gelegenheid zich voordoet, overtreffen. Samenwerking met de beste technische partners stelt ons in staat om jou niet alleen de veiligste keuze in motorlaarzen en -schoenen te bieden, maar je ook te verwennen met de best ontworpen, maximaal presterende en meest doordachte innovaties op het gebied van footwear.

Ontdek onze Footwear Collectie