Gratis verzending en retour vanaf €99,-
Onze werkomgeving
Lab
Discover
Het REV’IT! Lab: Vertrouwen op wetenschap, niet op goed gelukEen cruciaal onderdeel binnen de eigen muren van het REV’IT! hoofdkantoor is ons lab. Dit is van vitaal belang omdat er geen ruimte bestaat voor aannames wanneer veiligheid in het geding is. Alleen feiten doen ertoe. Je kunt erop vertrouwen dat ieder product dat we ontwerpen opgebouwd is aan de hand van praktijkresultaten, data, wetenschap en grondig testwerk.
Wat we binnen doen, telt buiten

In zomaar een onopvallende, steriele ruimte met witgeschilderde muren, fluorescerend licht en werkstations met computers, staat een flinke kledingkast met daarin een jas. Deze jas vormt eigenhandig de rechtvaardiging van het gebruik van een volledig in eigen beheer geopereerd testlab.

Wat deze jas nou zo bijzonder maakt? Per slot van rekening is het nieuwe er echt wel van af. Sterker nog, op sommige plekken ligt het helemaal aan flarden. De drager van deze jas was betrokken bij een ongeval en gleed met hoge snelheid over het wegdek. Ze heeft de plek des onheils ongeschonden en op eigen benen verlaten om vervolgens als dankbetuiging de jas terug te sturen naar het REV’IT! hoofdkantoor met een briefje bijgevoegd met daarop de veelzeggende tekst: ‘gracias’.

Niet alle motorkledingfabrikanten hebben een eigen lab. Maar wij zien niet hoe we zonder zouden kunnen innoveren? Hoe zouden we anders kunnen werken aan nieuwe ideeën en technologieën die onze sector naar een hoger plan tillen, die innovatie stimuleren en rijders beschermen? Hoe zouden we anders producten kunnen testen naar onze maatstaven in bescherming, niet alleen conform de normen van de motorkledingindustrie? En hoe zouden we anders constant voor een optimaal resultaat kunnen gaan, waarbij we iedere dag blijven speuren naar extra performance?

De hiervoor geschetste jas had onmogelijk kunnen presteren zoals het deed zonder ons eigen lab. Het kledingstuk gedroeg zich exact zoals het geacht werd te doen om als winnaar uit de strijd met het wegdek te komen.

Hydrostatic head tester

Materialen testen die onze motorrijders droog houden behoort tot een van onze hoogste prioriteiten. Als we iets beloven, moeten we ze die belofte ook méér dan waarmaken. Deze machine pompt water op de stof met een steeds verder oplopende mate van druk. De gedachtegang is te onderzoeken hoeveel  het membraan aankan en wanneer het eventueel druppeltjes begint door te laten. Praktijkomstandigheden uiteenlopend van lichte miezer tot hoosbuizen worden op deze manier nagebootst.

Constant-rate-of-extension (CRE) machine

Hoe sterk de stoffen en naden van onze producten zijn testen we met de CRE-machine. Deze treksterktetester trekt aan de stoffen en naden tot deze scheuren of barsten. Het maakt inzichtelijk of ze de noodzakelijke krachten aankunnen.

Drop-weight mechanical impact tester

Onze protectoren zijn ontwikkeld met als doel schokken te absorberen en te verspreiden zodat de krachten die anders op het lichaan van de rijder uitgeoefend worden, kunnen worden opgevangen en weggeleid. Om dit effect te controleren, gebruiken we een machine die een specifiek gewicht op de protectoren laat vallen, waarbij we metingen doen van de resterende krachten.

Coupe test equipment

Om de weerstand van onze handschoenen te testen, plaatsen we het materiaal in een machine waarin een ronddraaiend mes het materiaal heen en weer te lijf gaat tot het is opengesneden.

De hoeveelheid rotaties van het mes geeft ons inzicht in de weerstand van de handschoenen.

Advanced abrasion resistance tester (AART)

Het is van cruciaal belang dat we een valpartij en het glijtraject van motorrijders kunnen nabootsen. Dit geeft ons inzicht in hoe onze producten de rijders beschermen wanneer ze in contact komen met het wegdek. Dat is precies wat deze machine doet; we leggen onze stoffen erin, brengen ze aan het draaien met vooraf ingestelde aantallen rotaties en snelheden en laten ze vallen op een ruw betonnen oppervlak. Onstaan er vervolgens gaten, scheuren of barsten, dan gaan we terug naar de spreekwoordelijke tekentafel.

Dimensional stability wasmachine

Mocht een stof krimpen of uitrekken, dan kunnen protectoren verschuiven of kan de stof sterkte verliezen, wat ten koste gaat van de beschermende eigenschappen van de materialen. Omdat het cruciaal is dat te vermijden gebruiken we een industriële machine om stoffen vijf maal te wassen voordat we ze aan andere tests blootstellen.

Robotic Arm

A high-payload industrial robotic arm that mimics real-life repetitive movements, tests functionality, identifies wear and tear, and collects sensor data in the most demanding repetitive handling of our gear. Opening stash pockets, closing a zipper, grabbing handlebars, shifting gears, and walking for miles; our motorcycle gear must handle all these repetitive actions on a daily basis, sometimes even in harsh conditions.

Onze werkomgeving
Ontdek meer over onze inspirerende werkomgeving of raadpleeg onze huidige vacatures.